Цивільний захист Карта укриттів

Ти як? Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Миргород та Єкабпілс: обмін досвідом і взаємопідтримка у важкі часи
2024-10-03

2 та 3 жовтня Миргородську громаду відвідала делегація з латвійського міста-побратима Єкабпілс. Протягом двох днів голова ради Єкабпілського повіту Райвіс Рагайніс, його заступник Карліс Старс та інженер з питань цивільного захисту Ілмарс Лукстс вивчали досвід забезпечення життєдіяльності нашої громади у різних сферах під час воєнного стану.

Латвійську делегацію цікавило, як працюють медичні та навчальні заклади в умовах війни. Для гостей було проведено детальні екскурсії та зустрічі з керівниками відповідних установ, в ході яких вони могли ознайомитися, як вдається забезпечувати безперебійне надання медичних послуг, навчання та виховання дітей, навіть під час частих відключень електроенергії та повітряних тривог.

Членам делегації представили систему соціального захисту військовослужбовців і членів їх родин. Миргородська громада показала, як здійснюється реінтеграція ветеранів у мирне життя, а також забезпечується підтримка їх сімей.

Також гості відвідали Алею Слави та Алею Героїв, де вшанували пам'ять загиблих воїнів покладанням квітів. Цей момент був особливо зворушливим та підкреслив міцний зв'язок і підтримку, яку українці відчувають від своїх латвійських друзів.

Секретар міської ради Олександр Гуржій  поділився досвідом реінтеграції ветеранів у мирне життя та підтримки військовослужбовців і членів їх сімей. А директор телестудії "Миргород" Євген Ошека розповів, як команда його підприємства забезпечувала інформування та оповіщення громади в перші місяці війни. Він зосередив увагу на ролі ФМ-радіомовлення, системі відновлених гучномовців, звернувши увагу на необхідність автономного енергозабезпечення під час багатогодинних відключень електроенергії.

Райвіс Рагайніс, голова ради Єкабпілського повіту, наголосив на важливості підтримки України. Він підкреслив, що латвійський народ усвідомлює: українські воїни захищають не лише свою країну, але й усю Європу від російського агресора.  Делегація передала Миргородській громаді благодійну допомогу: генератори, павербанки та інші необхідні речі для медичних та освітніх закладів. Найближчим часом має прибути ще й автобус, який буде передано до 831-ї Миргородської бригади тактичної авіації. "Друзі потрібні для того, щоб підтримувати один одного у важкі часи", – підкреслив він.

Міський голова Сергій Соломаха висловив подяку латвійським колегам за допомогу та підтримку. Він наголосив на важливості усвідомлення європейцями ролі українських захисників як щита, не тільки для України, але й для всієї Європи.

Візит делегації з Єкабпілса став ще одним кроком до зміцнення дружніх зв'язків між нашими громадами та спільного протистояння викликам сучасності. Він продемонстрував, наскільки важливою є міжнародна співпраця та підтримка у часи війни. Ми вдячні нашим латвійським друзям за їхню допомогу та солідарність, що зміцнює наші громади та допомагає долати труднощі.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Вакансії

Актуальний список вакансій

     
     
Оголошення

Управління архітектури та державного архітектурно-будівельного контролю інформує

     
     
Особистий прийом громадян

28 жовтня 2024 року з 16.00  до 17.00 години  у приміщенні Центру надання адміністративних послуг м. Миргорода  ( вул. Гоголя,171/1  ) заступник міського голови- начальник управління економічного розвитку та інвестицій Наталія Володимирівна Молочко  проводитиме особистий прийом громадян. Попередній запис громадян  за телефоном (05355) 5-25-09  або у  ЦНАП.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]