Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Музеї як культурні хаби
2019-05-20

Щорічно 18 травня міжнародна світова музейна спільнота відзначає День музеїв. Цього дня музеї багатьох країн світу працюють безкоштовно та відкривають свої двері для всіх бажаючих – готують нові експозиції, показують свої виставкові зали, влаштовують фестивалі. Метою Міжнародного дня музеїв є підвищення обізнаності про те, що музеї є важливим засобом культурного обміну, збагачення культур і розвитку взаєморозуміння, співпраці і миру між народами.

Для України цей день виходить далеко за межі професійного свята, адже здатність зберігати та збільшувати свою культурну спадщину свідчить про зрілість і духовний розвиток нації. Завдяки музейним працівникам дбайливо зберігається і примножується спадщина, поєднується минуле, сьогодення і майбутнє, виховується почуття прекрасного, повага до народних традицій і любов до національного мистецтва.

З нагоди Міжнародного дня музеїв працівники Миргородського краєзнавчого музею провели захід під назвою «Музеї як культурні хаби». Директор музею Андрій Михайлович Фесенко розповів, що музей є тим місцем, де присутніх ознайомлюють з історією, високим мистецтвом і досягненнями людства. А кожен похід до нього несе в собі багато цікавого та нові відкриття. Миргородщина  володіє безцінними музейними колекціями – археологічними, історичними і художніми. Це національна скарбниця, яка повинна бути доступна всім. І саме працівники музеїв щоденно відкривають це багатство людям.

Багато миргородців доклали чимало зусиль до поповнення експозиції музею та взяли участь у акції «Подаруй музею експонат», яка продовжується і зараз. Це Микола Миколайович Долгопятов, який подарував у музейні фонди багато експонатів, які вийшли із вжитку, за що директор щиро подякував йому та вручив сертифікат на безкоштовне відвідування музею.

Захід був святковим, цікавим і пізнавальним. Студенти Університету третього віку відвідали виставкові зали і зробили світлини на пам’ять у фотозоні, яку гарно облаштували працівники музею.

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Виїзні прийоми у селах громади

Графік виїзних прийомів громадян спеціалістами Миргородської міської ради

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 01 травня 2024 року

     
     
Оголошення

Тендер на закупівлю медичного обладнання 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]