Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Молодіжна та гендерна політика
2017-11-02

Про хід виконання Міської програми з реалізації молодіжної політики, підтримки сім’ї, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на 2015-2019 роки заслухали на засіданні виконавчого комітету, що відбувся першого листопада. Про основні напрями роботи міської програми з реалізації молодіжної політики, підтримки сім’ї, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на 2015-2019 роки, затвердженої рішенням  23 сесії 7 скликання міської ради № 12 від 11.04.2017 року,  доповідала начальник відділу освіти Тетяна Колибельнік.

За словами Тетяни Колибельнік, відділом освіти протягом року було проведено низку заходів, спрямованих на реалізацію сімейної та молодіжної політики: святкові урочистості з нагоди відзначення Міжнародного дня Матері та Міжнародного Дня сім’ї,  Міський фестиваль «Тато, мама, я – спортивна сім’я», ряд заходів до святкування Дня молоді. Дитячою студією відео- мистецтв «Темп» Центру естетичного виховання до Дня молоді знято фільм «Успішна молодь Миргорода».

До всесвітнього дня поезії відбувся традиційний конкурс «Молоді поети Миргорода». В рамках заходів до дня міста проведено конкурс дитячого малюнку на асфальті, молодіжний флеш-моб та міський заочний конкурс юних журналістів «Моя маленька батьківщина». До Дня українського козацтва пройшли змагання з військово-прикладних видів спорту серед допризовної молоді. Протягом року серед учнів шкіл проводиться військово-патріотична гра "Сокіл" ("Джура"). Гуртківці Станції юних техніків взяли участь у фестивалі молодіжної технічної творчості, який проходив з 12 по 14 жовтня  в м. Горна Оряховиця, Болгарія.

При відділі освіти діє міське громадське об'єднання «Трикутник», метою діяльності якого є проведення просвітницької роботи з батьками‚ підвищення їхньої психолого-педагогічної культури‚ організації спільних сімейних  заходів‚ забезпечення відродження духовних і культурних  сімейних цінностей  у міській громаді. Також працює міжшкільна дитяча організація «Молодіжний парламент м. Миргород», до складу якого входять учнівські лідери усіх загальноосвітніх навчальних закладів міста.

У 2016-2017 н. р. у тісній співпраці із навчальними закладами організовано і проведено ряд заходів на міському рівні.

Представники парламентів навчальних закладів міста познайомилися з особливостями роботи учнівського самоврядування в СШ №5 під час семінару-практикуму «Сучасні тенденції розвитку учнівського самоврядування: організація роботи на основі впровадження нових методик та технологій».

Проведено міський брейн-ринг «Цікаве про українську гривню» (до 20-річчя української гривні).

Методистами відділу освіти для учнівських лідерів проведено соціально-психологічний тренінг "Я - лідер - практик".

За ініціативи «Молодіжного парламенту м. Миргород» проведено позачергове засідання, на якому розглянули шляхи поширення серед підлітків інформації про небезпеку, яку несе дітям участь в інтернет - групах "Синій кит", "Тихий будинок" тощо.  

Спільно з ГО «Трикутник» проведено Науково-практичну конференцію «Вплив ЗМІ на агресію підлітків».

Відбулося засідання міського батьківського всеобучу з питання дитячої інтернет-залежності (лютий 2017 р.).

У березні цього року проведено традиційний  загальноміський різножанровий фестиваль родинної творчості «Таланти родин рідної землі» .

Протягом навчального року активісти були учасниками різноманітних заходів міського, обласного та всеукраїнського рівнів:

- член «Молодіжного парламенту м. Миргород» Цапун Роман був членом Конкурсної комісії з відбору проектів за Програмою «Місто активних громадян».

 - учнівський парламент НВК «Гелікон» взяв участь в обласному фестивалі – конкурсі учнівських проектів самоврядування «Ми віримо в гарне майбутнє».

- члени «Молодіжного парламенту м. Миргород» взяли участь у роботі обласної Школи координаторів учнівського самоврядування «Виховуємо лідерів».    

- Шумейко Арсен, голова «Молодіжного парламенту м. Миргород»,   узяв участь у роботі Всеукраїнської "Школи громадянської і волонтерської активності та патріотичного виховання "Агенти змін", "Першої літньої школи "Європейська культура філософського діалогу", "Школи з громадянської участі та культурної дипломатії". 28-30 жовтня 2017 року в  нашому місті відбувся  профорієнтаційний форум для  молоді «Школа успіху. Миргород». Мета даного заходу – надання допомоги підліткам в ознайомленні з прикладами роботи бізнесу, соціальних та комерційних проектів, щоб зробити свідомий вибір майбутньої професії.  Школярі  презентували власні ідеї,  вчилися працювати в команді, розробляти свої проекти та обговорювати  їх з відомими бізнесменами і громадськими діячами нашого міста. В рамках молодіжного форуму відбулася зустріч із Джінван Парком, професором  філософії, автором методики філософії для дітей Гьонсанського університету в Південній Кореї, та Юлією Кравченко – методистом Малої Академії Наук України, кандидатом філософських наук.

Протягом року постійно проводиться  робота щодо організації оздоровлення дітей пільгових категорій. У 2017 році реалізовано 283 путівки до дитячих позаміських закладів оздоровлення та відпочинку.

Створено та постійно уточнюється єдиний облік (паспортизація) багатодітних сімей міста. На сьогоднішній день в  місті зареєстровано 157 багатодітних сімей, де проживає 519 дітей, видано 261 посвідчення батьків багатодітної сім’ї та 538 посвідчень дітей з багатодітної сім’ї.

З метою підвищення суспільно - політичної активності жінок та їхнього соціального статусу, підтримки та відзначення жінок, які плідно працюють у різних сферах господарства, суспільно-політичного, духовного і громадського життя, три жінки нашого міста взяли і участь  у обласному конкурсі «Успішна жінка Полтавщини» в номінаціях громадський діяч (Трапікас Олена Василівна), працівник освіти і науки (Фененко Валентина Василівна), діяч культури і мистецтва (Шумейко Людмила Михайлівна).

Проводиться робота щодо оформлення документів та подання на розгляд сесії міської ради питання про порушення клопотання про присвоєння почесного звання «Мати – героїня», на даний час в м. Миргороді 26 жінкам  Указом Президента України присвоєно почесне звання «Мати – героїня». Одне клопотання щодо присвоєння почесного звання знаходиться на розгляді.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]