Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Круглий стіл з питань легалізації зарплати та зайнятості
2016-02-26

Під головуванняv заступника міського голови Костянтина Кірпосенка відбулося засідання робочої групи по легалізації заробітної плати та зайнятості населення. Голова комісії наголосив на тому, що основна мета проведення засідання  - розроблення механізму  щодо збільшення надходжень до міського бюджету та вжиття заходів з легалізації трудових відносин.

З цією метою розпорядженням міського голови було створено робочу групу. Однак законодавча база не дозволяла здійснювати радикальних заходів, тому робота комісії торік була здебільшого інформаційно-роз"яснювальною. Через засоби масової інформації представники відповідних організацій доносили до роботодавців необхідність дотримання норм чинного законодавства стосовно прав і гарантій найманих працівників. Ця робота продовжена і в 2016 році.

За результатами засідання робоча група вирішила активізувати обстеження суб’єктів підприємницької діяльності шляхом проведення рейдів на підставі даних Миргородської ОДПІ, міськрайонного центру зайнятості та управління Пенсійного фонду проводити активну інформаційно-роз’яснювальну роботу з роботодавцями щодо необхідності дотримання ними норм чинного законодавства про працю.

За круглим столом учасники обговорювали  проблемні питання, з якими зіштовхуються під час роботи. Наприклад,  задля мінімізації витрат та отримання більшого прибутку далеко не з всіма працівниками   роботодавці укладають трудові угоди. Також, часто  працівники погоджуються офіційно отримувати мінімальну, неофіційну – значно вище мінімальної, заробітну плату, щоб уникнути більш високого відсотку сплати соціальних внесків. Через такі дії міський бюджет та соціальні фонди втрачають значну частину потенційних надходжень. А працівники – соціальне забезпечення.

У подальшій свої роботі члени робочої групи планують виробити механізм перевірки дотримання трудового законодавство підприємцями, з тим щоб унеможливити порушення трудового законодавства.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається п’ятдесята сесія міської ради

17 травня о 9.00 скликається п’ятдесята  сесія міської ради восьмого скликання

     
     
Стартує розроблення Програми комплексного відновлення території Миргородської громади

Про початок розроблення Програми комплексного відновлення території Миргородської міської територіальної громади

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 07 травня 2024 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]