Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Їхню творчість об’єднала любов до природи
2016-02-03

Днями у Миргородському краєзнавчому музеї відкрито іще одну колективну виставку мистецьких робіт. Цього разу трьох авторів: ландшафтного дизайнера і фітохудожника Атти Шевченко, майстра лозоплетіння Галини Попи та юної художниці-вишивальниці Анастасії Хриптової. І хоч майстрині працюють у різних жанрах і з різними матеріалами – їхні роботи об’єднує одне-єдине – любов до природи. Організатором цієї виставки стала  Заслужений майстер народної творчості України, неперевершена миргородчанка Атта Шевченко.

І хоча Атта Юріївна народилася не в Миргороді - миргородці давно вважають її своєю, бо ця майстриня одягає  наш  курорт «Миргород» у зелені шати й прикрашає коштовностями із квітів. Ось ця краса знайома і близька всім. Кожного року ми бачимо якісь нові зелені галявини, прикрашені незвичними для нашої місцевості деревами й кущами, чудові клумби, оригінальні фітокомпозиції. Одне з найоригінальніших її творінь -  малюнки пухом на оксамитовому папері.

 Дуже болісно Атта Юріївна сприймає події, що відбуваються на сході України. І саме на ці події вона відгукнулася  роботами «У відчаї: війна» і «Смуток. Тато на війні». Зрозуміло, творчість Атти Юріївни неодноразово відзначали  Почесними грамотами, золотою і срібною медалями досягнень народного господарства... Вона також удостоєна звання Заслуженого майстра народної творчості України. І судячи з робіт, що ми бачимо на виставці, це справді заслужений майстер, який має чимало учнів і послідовників, яких майстриня надихнула на свою творчість.

Одна з її послідовниць – майстер лозоплетіння Попа Галина Вікторівна, колишня жителька Житомирщини. Після Чорнобильської аварії в 1986 році вона відпочивала на миргородському  курорті і вперше познайомилася із роботами Атти Шевченко. І наскільки вони її вразили до глибини душі, що просто наштовхнули на новий вид діяльності, на новий вид творчості. Зараз Галина проживає у Миргороді й займатися улюбленою справою – лозоплетінням. Її роботи світлі, сонячні... Вони ніби дихають, видихають оте сонце, що лоза набрала за все літо.

І ще одна учасниця цієї виставки, юна художниця-вишивальниця Анастасія  Хриптова Анастасія, яка вишиває художні картини з десяти років й уже досягла майстерності у своїх роботах. Виставка триває, долучайтеся до народної творчості миргородських майстрів!

Віра ЯВТУШЕНКО

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]