Цивільний захист Карта укриттів

Ти як? Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Як отримати державну допомогу на дитину, народжену за кордоном?
2024-09-02

Відповідно до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» сім’ям, в яких народилась дитина, передбачена виплата допомоги при народженні дитини.

Загальний розмір допомоги становить – 41 280 грн.

Одноразово виплачується сума у розмірі 10 320 грн, решта коштів надходить рівними частинами протягом наступних 36 місяців (по 860 грн щомісячно).

Сім’ї, в яких народилася дитина під час тимчасового перебування за межами країни, також мають право на отримання відповідної допомоги.

Один із батьків (опікунів), які перебувають за кордоном, може ДИСТАНЦІЙНО подати документи наступним чином:

  1. відкрити рахунок в банку для соціальних виплат (номер рахунка за стандартом IBAN);
  2. заповнити заяву про призначення допомоги (форма заяви за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0145-23#Text);
  3. додати копії виданих компетентними органами країни перебування і легалізовані в установленому порядку документи, що засвідчують народження дитини, з перекладом на українську мову (вірність перекладу або справжність підпису перекладача повинні бути засвідчені нотаріально)*

* залежно від країни перебування свідоцтва про народження дітей можуть підлягати легалізації закордонними дипломатичними установами України або проставляння апостиля (для країн – учасниць Конвенції, що скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/995_082#top);

  1. надіслати поштою заяву та копії документів.

Надсилати пакет документів можна до:

  • органу соціального захисту населення за своїм зареєстрованим (задекларованим) місцем проживання (перебування) в Україні;
  • департаменту соціальної політики Рівненської облдержадміністрації, якщо зареєстроване (задеклароване) місце проживання (перебування) на територіях, на яких ведуться бойові дії або тимчасово окупованих рф, включених до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією, затвердженого Мінреінтеграції, для яких не визначено дату завершення бойових дій (припинення можливості бойових дій) або тимчасової окупації (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1668-22#Text).

Орган соціального захисту населення, до якого надіслано заяву з необхідними документами, здійснить призначення допомоги.

Кошти будуть перераховані на зазначений особовий рахунок в банку.

Важливо, що звернутись за призначенням допомоги необхідно до потягом 12 календарних місяців після народження дитини.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Вакансії

Актуальний список вакансій

     
     
Оголошення

Управління архітектури та державного архітектурно-будівельного контролю інформує

     
     
Особистий прийом громадян

28 жовтня 2024 року з 16.00  до 17.00 години  у приміщенні Центру надання адміністративних послуг м. Миргорода  ( вул. Гоголя,171/1  ) заступник міського голови- начальник управління економічного розвитку та інвестицій Наталія Володимирівна Молочко  проводитиме особистий прийом громадян. Попередній запис громадян  за телефоном (05355) 5-25-09  або у  ЦНАП.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]