Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Громада провела на вічний спочинок загиблого Героя Миколу Хоменка
2023-10-19

Вічний спочинок на рідній землі знайшов житель с. Хомутець, відданий український воїн Микола Хоменко. 19 жовтня Миргородська громада попрощалася із відважним земляком, який загинув 14 жовтня 2023 року під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Авдіївка Донецької області.

Односельці та побратими загиблого згадують, що Микола Володимирович був палким патріотом і не з книжок знав, що таке «майдан»! У перший день повномасштабного вторгнення перед ним не стояло вибору- чи вберегти своє життя чи захищати рідну Батьківщину. Він записався до лав Миргородської тероборони і разом з побратимами мужньо йшов дорогами війни. Спершу захищав Миргородщину, згодом Сумщину, а потім у складі окремої механізованої  бригади відправився на Схід: під Соледар та Авдіївку. Старший сержант Хоменко був прикладом для побратимів, сміливим і вірним товаришем. Начальник контрольно-технічного пункту взводу матеріально-технічного забезпечення старший сержант Микола Хоменко загинув смертю хоробрих.

Микола Володимирович народився 13 квітня 1968 року в селі Хомутець. Він ріс у дружній люблячій родині, і Микола був середнім з трьох синів.  Батьки навчили його любити працю і рідну землю, навчили співчувати і допомагати людям. Змалку Микола знався на техніці і ріс спортивним, веселим та дружелюбним хлопцем.

Після закінчення Хомутецької середньої школи Микола здобув технічну спеціальність в Хорольському технікумі механізації сільського господарства. Відслужив строкову службу у збройних силах і влаштувався на роботу- спочатку вчителем фізкультури Вовнянської середньої школи, а згодом тренером в Дитячо-юнацькій спортивній щколі. Паралельно здобув вищу освіту в Переяслав-Хмельницькому педагогічному інституті. Повернувся у рідний Хомутець. Микола Володимирович був міцним господарем, люблячим чоловіком для Катерини і батьком для Марини та Владислава, вірним безвідмовним другом, надійним колегою. На всіх роботах – в лікарні, амбулаторії, комунальному підприємстві «Хомутецьке» - Микола Володимирович був ініціативним і наполегливим. Користувався повагою і авторитетом у рідному селі. До нього йшли за порадою та допомогою. Він любив свою родину, друзів, односельців. А ще він дуже любив Україну.

Секретар Миргородської міської ради Олександр Гуржій висловив щирі співчуття родині загиблого Героя - щирого патріота, мужнього та сміливого воїна – героя, справжнього друга, брата, чуйного чоловіка і батька,  якому у квітні виповнилося 55.

Схиляємо голови у глибокій скорботі перед світлою пам’яттю Українського Захисника, гідного сина нашого незламного народу.

Вічна слава захиснику України Миколі Хоменку! Своїм життям він наблизив нашу перемогу, яка безперечно за нами, бо за нами правда!

Слава Україні! Смерть ворогам!

 

Рішенням 42 сесії Миргородської міської ради присвоєно почесне звання "Почесний громадянин Миргородської громади" (посмертно)

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається п’ятдесята сесія міської ради

17 травня о 9.00 скликається п’ятдесята  сесія міської ради восьмого скликання

     
     
Стартує розроблення Програми комплексного відновлення території Миргородської громади

Про початок розроблення Програми комплексного відновлення території Миргородської міської територіальної громади

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 07 травня 2024 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]