Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Фестиваль народної творчості «Грай, музико, грай!»
2016-09-12

На базі ПрАТ ЛОЗ «Миргородкурорт», де з кожним роком послідовно збільшується кількість фестивалів і конкурсів, відбудеться фестиваль, покликаний відроджувати, пропагувати і розвивати народну творчість. Сьогодні, коли всі відчувають засилля іншомовної музики та низькопробної попси, варто повертати обличчя до витоків духовності і народної української культури, нести у маси своє і рідне!

17 вересня у палаці культури курорту «Миргород» відбудеться фестиваль «Грай, музико, грай». Організаторами виступила громадська організація «Асоціація гармоністів України».

Географія учасників широка: Київ, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Черкаси, Суми та ще 10 як сусідніх із Полтавською, так і віддалених областей.

На фестивалі звучатиме інструментальна музика, хоровий спів, танці, вірші і навіть гуморески – українська творчість, яка живиться народною любов’ю і передається від покоління до покоління.

Заслужений працівник культури України Михайло Баєв (Херсонська область), який першим отримав звання «народний гармоніст України», є одним із фундаторів фестивалю.

Сам Михайло Баєв грає на гармошці з 5 років, за першою професією – коваль, працював на великих підприємствах, та завжди продовжував займатися самодіяльністю. Баяном оволодів «на слух», а вже потім для оволодіння теорією музики закінчив музичне училище. Сьогодні серед досягнень директора Станіславської музичної школи М.Ф.Баєва безліч учнів лауреатів найпрестижніших міжнародних конкурсів.

«Раніше, за часів наших дідів і прадідів, у кожному українському селі обов’язково були «троїсті музики»: гармонь, скрипка, бубон. Але на тому асортимент інструментів не вичерпувався. Видобувати звук могли практично з будь-чого, що підвернеться під руку: терки, ложки й інше домашнє начиння. А якщо не підвернеться нічого, то й будь-яка билинка, а у наш час – обгортка від цукерки»- ці слова завзятого й віртуозного гармоніста є епіграфом до фестивального дійства.

Дехто з учасників фестивалю заради виступу та зустрічі із глядачем долає понад 800 кілометрів.

Іван Сухий з Черкащини зібрав колекцію з 294 гармоній, а виступає на гармошці, яка є справжнім витвором мистецтва, адже створена з 18 тисяч сірників. Микола Василенко з Полтавщини задля глядацького захоплення виходить на сцену у рукавицях і впевнено виводить складні пасажі на гармоні! Колектив «Ворскла» під керівництвом Віктора Фесюри, добре знаний у Польщі та Словаччині, із задоволенням виступає безкоштовно перед жителями міст та маленьких населених пунктів, демонструючи любов до справжньої української і дійсно народної творчості.

Віртуози-гармоністи вражають публіку, граючи на перевернутій гармоні або тримаючи її позаду себе.

Серед учасників фестивалю є професійні музиканти і аматори, які поза фестивалем працюють у різних сферах життя. Є професори, державні службовці, навіть колишній депутат Верховної Ради.

За крилатим висловом Кузьми Скрябіна, «якщо у вас в житті немає гармонії, то беріть гармонь і гармонуйте!» Учасники фестивалю саме так і роблять.

Запрошуємо відвідати фестивальне дійство 17 вересня 2016 року о 15.00 у палаці культури курорту і ми гарантуємо вам неперевершене задоволення!

 

Відділ культури і туризму міської ради

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]