Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
До відома підприємців та населення!
2015-12-31

Миргородський відділ поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області звертається до суб’єктів підприємницької діяльності, а також громадян м.Миргорода і району! Наближаються «Новорічні свята» і кожного дня Миргородські поліцейські будуть проводити рейди по перевірці «нечистих на руку» бізнесменів, котрі продають небезпечний товар – побутові піротехнічні засоби під відкритим небом, наражаючи при цьому себе та оточуючих на небезпеку, адже продавати піротехніку можуть тільки спеціалізовані магазини з універсальним асортиментом непродовольчих товарів.

Згідно з Законом України „Про ліцензування певних видів господарської діяльності” виробництво і торгівля піротехнічними засобами підлягає обов’язковому ліцензуванню.

Особи, які провадитимуть торгівлю піротехнічними засобами без ліцензій МВС України і сертифікатів відповідності на продукцію, підлягатимуть відповідальності в межах чинного законодавства.

У відповідності законодавства (Тимчасові правила обігу в Україні побутових піротехнічних виробів, затверджені наказом МВС України від 23.12.2003 р. № 1649) будь-яку піротехніку дозволяється продавати тільки в приміщенні. Категорично заборонена така торгівля на вулиці (це пояснюється просто: якщо піротехніка піддається дії вологи, що в умовах вулиці відбувається швидко, то вона стає небезпечною для життя і здоров’я людей).

Окрім звичних документів, які одержують всі приватні підприємці, що займаються торгівлею побутової піротехніки, необхідно мати посвідчення про проходження пожежно-технічного мінімуму, посвідчення про проходження підготовки по курсу цивільної оборони, а також допуск до роботи з піротехнікою, який видається після спеціального навчання в сертифікованих учбових закладах МВС.

Для торгівлі потрібно дотримуватись однієї важливої умови: магазин з піротехнікою не повинен бути розміщений на першому поверсі багатоповерхової будівлі, краще - в приміщенні, що окремо стоїть, або в крайньому випадку, на останньому поверсі.

Відповідальність підприємців, які вирішили напередодні «Новорічних свят» порушити правила і торгувати піротехнікою прямо на вулиці:

Ст. 195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів – тягне за собою накладення штрафу від тридцяти п’яти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

            Миргородський відділ поліції

Головного управління Національної поліції

в Полтавській області

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]