Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Дешева рибка - дорога юшка
2015-04-08

Віднедавна у нашому місті створений і плідно працює Миргородський рибальський клуб, який об'єднав 59 рибалок на чолі із палким шанувальником природи Валентином Скрипником. Найголовнішими своїми завданнями члени клубу вважають розвиток риболовного спорту серед дітей, боротьбу з браконьєрством та підтримання річки Хоролу у належному стані. І, слід відзначити, успішно справляються з ними.

Ми проводимо конкурси не тільки серед дітей, а й серед членів нашого клубу, надаємо всіляку допомогу в їх організації відділу молоді, спорту і сім'ї міської ради, - долучився до розмови і заступник голови клубу Сергій Колосов. - У лютому, наприклад, допомогли провести змагання із зимового лову риби на мормишку, яке пройшло чудово і на достойному рівні. Звісно, змагалися за бальною шкалою і, як годиться, з призами, кашею, рибною юшкою…

Так само цікаво й успішно члени клубу провели дитячі змагання з рибної ловлі, присвячені Дню Незалежності України. Було сформовано дві вікові групи із 28 учасників: діти 6 - 10 і 10 - 16 років. У минулому році  також було проведено змагання і серед членів клубу "Хижак 2014". Усе пройшло на високому рівні, й ніхто не лишився без риби, а переможці отримали заслужені призи від спонсорів змагань. За що їм щира подяка. Результати змагань члени клубу висвітлюють у форматі стінних фотогазет, які розміщені в магазині "Спорт. Туризм. Риболовля", що знаходиться в м. Миргороді, по вул. Кашинського, 5-А.

- За минулу осінь члени нашого клубу зібрали браконьєрських сіток по Хоролу і в найближчих водоймах близько 4,5 кілометрів, які були описано і знищено, - розповідає Валентин Скрипник. - А беззаперечним підтвердженням тому є відео зйомка і фото, ці матеріали зберігаються у наших архівах. Хотілось би також відзначити, що на водоймі Хоролу, у районі Острова, з минулої осені ми допомагаємо викопати маточник для заповнення його мальком. А 19 березня у нас був суботник, під час якого за допомогою лісівників посадили близько 100 дерев, прибрали прилеглі території в межах своїх можливостей і закінчили створення маточної водойми. У перспективі плануємо запустити сюди личинки коропа, а восени, якщо нам удасться, то будемо заселяти рибою і  річку Хорол.

- На нинішній рік, окрім запланованих змагань, найголовніше наше завдання - боротьба із браконьєрством, - продовжує розмову Сергій Колосов. - Для координації дій у цьому плані налагодили зв'язок із Полтавською рибінспекцією, познайомилися із рибінспектором, який курирує водойми Миргородщини, і отримали від нього всіляку підтримку. У боротьбі із браконьєрами нам допомагають також члени спілки ветеранів Афганістану, ветерани-десантники, небайдужі жителі Миргорода. Усі рейди проводимо виключно в присутності одного чи двох міліціонерів. Одним словом, діємо за принципом: якщо ми не наведемо порядку на нашій річці - його не наведе ніхто. А порядок ой як треба наводити! Бо якщо все залишити так, як є, - нашим дітям і онукам риби, мабуть, не дістанеться.

Тож з метою забезпечення охорони та збереження в належному стані середовища перебування, шляхів міграції і місць природного відтворення (нерестовищ) риби наказом "Полтаварибохорони" встановлено терміни заборони на ловлю риби у весняно-літній період нересту з 1 квітня до 20 травня 2015 року. На цей період у нерестовищах заборонено пересування всіх плавучих засобів, окрім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів. Любительський лов риби дозволено лише однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з блешнею з берега в межах населених пунктів, за винятком місць нерестовищ. А на тих, хто знехтує цією забороною, чекають солідні штрафи: за одну рибину незалежно від розміру і ваги, якщо це верховодка, в'юн, карась сріблястий, окунь - 17 грн.,  краснопірка - 68 грн., лин - 119 грн., плітка - 85 грн., сом - 425 грн., щука - 340 грн., рак  - 25,5 грн.

Кажуть же, дешева рибка, та дорога юшка.

Віра ЯВТУШЕНКО

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]