Цивільний захист Карта укриттів

Ти як? Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Чим шкідливе спалювання листя та сухостою?
2024-09-16

Виконавчий комітет Миргородської міської ради попереджає про заборону спалювання сухої трави, залишків рослинності, опалого листя та побутових відходів. Кожен має знати – при спалюванні рослинних решток утворюються небезпечні продукти горіння. Неконтрольоване спалювання сухої рослинності створює загрозу життю людей та призводить до значної шкоди довкіллю. При згорянні рослинних залишків у повітря вивільняються пестициди та радіонукліди. Шкідливі речовини викликають у людини задуху, алергію, головний біль та недомагання. Дим від тліючого листя надзвичайно небезпечний і токсичний. 

9 та 13 вересня 2024 року Миргородським РВП ДУ "Полтавський ОЦКПХ МОЗ"  було проведено дослідження атмосферного повітря через наявність гарі. За результатами проведеного дослідження, вміст діоксиду азоту в атмосферному повітрі перевищував гранично-допустиму концентрацію в 1,7 рази, сірчистого ангідриду – в 1,3 рази, що не відповідає санітарним нормам. При згорянні рослинних залишків у повітря вивільняється мікрочастинки диму. Також з димом у повітря вивільняються діоксиди – одні з найотрутніших для людини речовин. Деякі сполуки здатні викликати ракові захворювання. 

Виконавчий комітет Миргородської міської ради звертається до всіх жителів  громади  із проханням не спалювати залишки рослинності та не отруювати димом людей і довкілля.

Якщо ви бачите, як несвідомі громадяни палять листя та траву поясніть, будь ласка, чому це не слід робити, скоріш за все вони несвідомі цього!

Якщо ви помітили горіння сухої трави, – спробуйте самотужки його ліквідувати. У випадках значного поширення пожежі  негайно повідомте про загоряння за телефоном 101.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Флешмоб для школярів

Оголошується Флешмоб «Моя енергозаощадлива сім’я» для школярів громади, який відбудеться у період з 16 по 27 вересня 2024 року.

     
     
Оголошення

Повідомлення про планову діяльність та оцінку її впливу на довкілля

     
     
Вакансії

Актуальний список вакансій

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]