Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Бійцям на передовій потрібна не тільки зброя
2015-01-26

Як відомо, жіночі сотні з багатьох міст України вже почали виготовляти сухі борщові набори для наших бійців, що перебувають на передовій у зоні АТО. Не пасе задніх у цій справі і Миргородщина.

У цей складний для  України час кожен допомагає нашим воїнам, як може: збирає кошти, надає продукти харчування, працює волонтером… А приватний підприємець і волонтер Олена Оніпко  разом із своїми добрими знайомими і подругами Світланою Диченко, Наталією Прохоровою, Олесею Владіміровою, Аліною Піскарьовою, Риммою Яковлєвою за активної підтримки Єдиного координаційного центру з надання допомоги патріотам Миргородщини, які беруть участь в АТО, також виготовляє  сухі борщові набори для бійців-земляків. Адже солдат, окрім того, що має зброю, повинен ще й бути ситим..

- Усі небайдужі жителі Миргородщини (із Великих Сорочинець, Великої Обухівки, Декабристів, Петрівець та інших сіл і селищ) привозять до нас капусту й буряки, моркву й цибулю, часник і спеції… - одним словом, у кого що є, - розповідає Олена Оніпко. - Із цих продуктів ми й виготовляємо сухі заготовки. Спочатку нарізаємо, натираємо, шинкуємо овочі, а потім сушимо в електросушилках, які допоміг знайти волонтер Саша Андрунь, а придбав приватний підприємець Роман Приймаченко.

За словами Олени Оніпко, процес сушіння овочів повністю контролюється. В одному вже укомплектованому пакеті, розрахованому на 10 літрів води, є 3 пакетики томатної пасти, пакетик із сіллю, із спеціями та зеленню (зелена петрушка, кріп, перець мелений, лавровий лист, часник) і сухий набір (капуста, морква, бурячок). Картоплю не сушать, бо вона втрачає свої якості та погано розварюється. Картоплю і тушонку бійцям привозять волонтери. "Військовий борщ" відповідає як армійським вимогам, так і домашнім: пакунок компактний, гарно переносить доставку і зберігання певний час, а також калорійний, крім того, страва виходить свіжою, корисною і смачною, майже як удома. Містить усі мікроелементи і вітаміни.

- Люди працюють у нас доброзичливі, порядні, трудолюбиві і, крім того, на громадських засадах, - продовжує розмову Олена Оніпко. -  До нас  приходять усі,  хто не байдужий, хто має час, бажання і сили працювати - усі, хто, дійсно, є патріотом нашої, можна сказати, заново відродженої України, але робочих рук постійно не вистачає. Тож закликаємо всіх небайдужих господарок  приходити нам на допомогу. Нагодуємо наших бійців разом!

Віра ЯВТУШЕНКО

ОГОЛОШЕННЯ
     
До уваги жителів Біликів та Зубівки!

Виїзний прийом громадян

     
     
Засідання постійної комісії з питань земельних ресурсів, охорони довкілля

10 травня 2024  року о 14.00  в залі засідань міської ради відбудеться засідання постійної  комісії Миргородської міської ради 8 скликання з питань земельних ресурсів, охорони довкілля

     
     
Скликається виконком
22 травня 2024 року о 9.00 скликається засідання виконавчого комітету 
     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]