Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Атестація робочих місць – шлях до захисту працівників, зайнятих на роботах із шкідливими і важкими умовами праці
2018-07-17

Належні безпечні і здорові умови праці в процесі трудової діяльності гарантовані кожному громадянину основним законом держави – Конституцією.

В разі зайнятості працівників на роботах, пов’язаних із негативним впливом на здоров’я шкідливих виробничих  факторів, держава гарантує право на певні пільги та компенсації за роботу в несприятливих умовах, а саме: пільгове пенсійне забезпечення, щорічну оплачувану додаткову відпустку, підвищену оплату праці, скорочену тривалість робочого тижня, безоплатне лікувально-профілактичне харчування. Встановлення даних пільг та компенсацій проводиться за результатами атестації робочих місць за умовами праці, порядок проведення якої визначений постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.1992р. № 442 «Про Порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці».

            Питання соціального захисту працівників, які зайняті на роботах з шкідливими та важкими умовами праці, постійно знаходиться на контролі в управлінні соціального захисту населення Миргородської міської ради.

            Атестацію  робочих місць  впродовж поточного року провели юридичні особи  - ОКВПВКГ «Миргородводоканал», Дошкільний навчальний заклад №12 ясла-садок загального розвитку «Світлячок», Дошкільний навчальний заклад №7  загального розвитку «Яблунька»,  Дошкільний навчальний заклад №10 ясла садок комбінованого типу «Веселка», Дошкільний навчальний заклад №2 ясла садок комбінованого типу «Оленка», Навчально виховний комплекс «Гелікон», Миргородська спеціалізована школа  І-ІІІ ступенів №5, санаторій  ім. М. В. Гоголя Південної залізниці.  На вказаних підприємствах проведено атестацію 43 робочих місць, на  яких  працює 83 працівники у шкідливих та важких умовах праці.

            Результати атестації  робочих місць є підставою для встановлення у колективному договорі пільг та компенсацій за шкідливі  умови праці.

            Таким чином, враховуючи  важливість проведення атестації робочих місць за умовами праці для забезпечення захищеності працюючих, зайнятих на роботах з несприятливими умовами праці, керівники підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності та господарювання та фізичні особи - підприємці, які використовують найману працю, зобов’язані вжити необхідних заходів для її проведення, а на тих підприємствах де термін закінчився – провести чергову  атестацію.

            За отриманням консультацій щодо Порядку  проведення атестації робочих місць за умовами праці звертайтесь до управління соціального захисту населення Миргородської міської ради за адресою: вул. Гоголя, 92 кабінет №1 тел. 5-44-09.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]