Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Аліменти на утримання батьків
2019-03-27

27 березня для підопічних Територіального центру відбувся плановий захід-зустріч із головним спеціалістом Миргородського бюро правової допомоги Н.М. Пищимухою під назвою «Аліменти на утримання батьків». Наталія Миколаївна розповіла, що повнолітні діти зобов’язані піклуватися про своїх непрацездатних батьків. Між батьками і дітьми існують певні майнові відносини, тому батьки поважного віку мають повне право вимагати аби діти їх утримували. Практика щодо сплати аліментів на утримання батьків вже існує в Україні. Однак такі аліменти призначаються через суд. 

Розмір аліментів визначається в судовому порядку в залежності від матеріального та сімейного становища батьків та дітей. Якщо батько або мати тяжкохворі та потребують особливого догляду, суд зобов’яже дітей покривати витрати на лікування. Такі виплати може здійснювати один з дітей або усі відразу.

            Неможливо змусити дорослих повнолітніх дітей любити і поважати своїх батьків. Любов, порядність і чесність є етичними поняттями, а не юридичними.

            Студенти Університету третього віку виявили цікавість до прочитаної лекції, активно задавали питання, що найбільше їх турбують у повсякденному житті. Всім бажаючим були надані індивідуальні поради і рекомендації та запрошення на юридичне консультування до Миргородського бюро правової допомоги, - повідомили в Територіальному центрі.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

До уваги керівників підприємств Миргородської міської територіальної громади!

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 29 квітня 2024 року

     
     
“Гаряча” телефонна лінія

29 квітня 2024 року з 16 до 17 години буде проведено особистий прийом громадян в режимі  “гарячої” телефонної лінії керуючою справами виконавчого комітету Нікітченко Антоніною Борисівною. Охочих просимо звертатися за телефоном 5-25-01.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]