Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Акценти прес-конференції
2016-02-04

Про фінансування галузей у 2016 році та життєдіяльність міста у січні поточного року міський голова Сергій Соломаха розповів на прес-конференції для місцевих ЗМІ. Основне питання сьогодення - забезпечення виконання програм, фінансування яких відкрили на січневій сесії, розпочинаючи зустріч з журналістами повідомив Сергій Соломаха. За його словами, позитивним є той факт, що перевиконання міського бюджету за 2015 рік склало 20 млн. грн. Ці кошти надійшли до міської скарбниці внаслідок децентралізації.

Разом з тим, у поточному році на органами місцевого самоврядування передано деякі повноваження, які відобразяться на місцевому бюджеті. Мова йде про додаткові видатки, які раніше фінансували з державної казни: пільгове перевезення, харчування дітей 1-4 класів та утримання ПТУ.

Щоб не створювати соціальну напругу в місті з бюджету на пільгове перевезення виділили 600 тис. грн. на шість місяців. Далі механізм відшкодування цих коштів, які раніше надходили з державного бюджету, будуть обговорювати. Для організації гарячого харчування дітей 1- 4 класів на другий семестр з міського бюджету виділили 1, 5 млн. грн.

Цю функцію держава також переклала на плечі місцевих бюджетів. За словами Сергія Соломахи, з першого вересня поточного року принцип забезпечення гарячим харчування будуть  переглядати. Ще одне питання, вирішення якого під завісу 2015 року, передали місцевим громадам, стало фінансове забезпечення професійно-технічної освіти. На утримання Миргородського ПТУ №44 необхідно 8 млн.грн. на рік. Щоби не зривати навчальний процес, міська рада прийняла рішення про виділення 3, 6 млн.грн. Ця сума забезпечить потреби на півроку. Далі будуть вирішувати принципи утримання закладу який фактично знаходиться на балансі обласного Департаменту освіти. Як зазначив міський голова, утримувати заклад, де навчають учнів робітничих професій лише за кошти міського бюджету - неправильно. У ПТУ №44 навчають діти з районів. 30% складають жителі міста. Тому, на думку Сергія Соломахи, утримання професійно-технічної освіти має відбутися пропорціонально до контингенту учнів та державного замовлення. Загалом на  непередбачені видатки з міського бюджету виділено майже 10 млн. грн.

Серед непередбачених у поточному році питань, став снігопад. З рясними опадами довелося "поборотися" не один день. Як підкреслив Сергій Соломаха, зроблені відповідні висновки, щоб у подальшому не допускати помилок та вчасно ліквідовувати наслідки негоди.

Далі міський голова повідомив про те, що наразі триває підготовка проектів, щоб вчасно розпочати ремонтні роботи на об’єктах. На сесії відповідні програми були затверджені, але до них вноситимуть зміни весною, виходячи з реального стану речей, сказав Сергій Соломаха.

Відповідаючи на запитання журналістів, міський голова говорив про субсидії для населення, перспективи благоустрою, у зв'язку зі зміною транспортних маршрутів через закриття мосту та громадські роботи від Центру зайнятості, які відновляться уже в лютому. Пояснюючи це питання, Сергій Соломаха зауважив, що в січні фінансування відбувалося за системою 1/12. А лютому всі програми, у тому числі  громадські роботи, які фінансуватиме Центр зайнятості та міський бюджет, відновляться.

ОГОЛОШЕННЯ
     
“Гаряча” телефонна лінія

29 квітня 2024 року з 16 до 17 години буде проведено особистий прийом громадян в режимі  “гарячої” телефонної лінії керуючою справами виконавчого комітету Нікітченко Антоніною Борисівною. Охочих просимо звертатися за телефоном 5-25-01.

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 26 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]