Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
24 грудня - День працівників архівних установ
2016-12-23

Це свято є проявом шани та поваги з боку держави до всіх, хто дбайливо зберігає сторінки тисячолітньої писемної історії українського народу. Збираючи документи й зберігаючи їх для прийдешніх поколінь, архівісти виконують важливу і відповідальну місію. Неможливо переоцінити необхідність щоденної роботи архівістів. Завдяки їх сумлінній праці в архівах зібрано документи, що розповідають про минуле краю і його славних людей. Саме працівники архіву допомагають відновити правду, назвати нові історичні факти, згадати забуті імена і події, цим самим забезпечуючи міцне науково-інформаційне підґрунтя розвитку держави. Тому їх професіоналізм і висока відповідальність, відданість обраній справі і надалі будуть запорукою дбайливого збереження безцінної національної спадщини, створення об'єктивного літопису нашого краю і держави в цілому.

Архівний відділ Миргородської міської ради починає свою історію з червня 1997 року. Упродовж десятиліть існування неодноразово змінювалась назва архівної установи. Але головні функції лишилися незмінними. 
  Пріоритетними напрямками роботи як тоді, так і нині залишаються: надійне зберігання документів, поповнення архівних фондів якісною джерельною базою, вдосконалення систем обліку та всебічне використання і популяризація архівних джерел. 

Сьогодні до архіву звертаються не лише науковці, вчителі, краєзнавці, а й сотні людей зі своїми життєвими проблемами і непростими запитаннями, на які квапляться знайти відповіді архівісти аби найповніше задовольнити всі як державні, так і приватні запити. На сьогоднішній день  в архівному відділі Миргородської міської ради на державному зберіганні знаходиться 7935 справ постійного зберігання та  8014 справ ліквідованих   установ.

За 2016 рік архівним відділом було надано близько 500 довідок соціально-правового характеру та 400 довідок майнового характеру. Направлено 6 довідок громадянам, які мають постійне місце проживання за межами України.

Видано з архівосховища 588 справ за період з 1920 по 2010 роки для роботи науковцям.

На базі документів, що зберігаються в архіві, архівним відділом у 2016 році було проведено 4 виставки та 2 тематичних викладки архівних документів: з нагоди Дня Соборності України, до Дня Чорнобильської трагедії, до 71-ої річниці завершення Другої Світової війни, до Дня пам¢яті жертв Голодомору.
               Зберігаючи писемні пам¢ятки минулого, архів не живе вчорашнім днем, як це дехто собі уявляє. Архівісти активно намагаються зберегти і зібрати вже сьогодні якнайширше коло джерел, які характеризують увесь спектр нашого суперечливого життя.

Тож щиро вітаємо всіх, хто присвятив своє життя збереженню документальної пам'яті нашої країни і бажаємо міцного здоров'я, щастя, добра і злагоди вам і вашим родинам. Успіхів і натхнення вам у відповідальній і благородній справі.

 

                                                 Архівний відділ Миргородської міської ради

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 03 травня 2024 року

     
     
Графік проведення "гарячих" телефонних ліній у травні

Графік проведення "гарячих" телефонних ліній за участю міського голови та секретаря міської ради на травень 2024 року 

     
     
Виїзні прийоми у селах громади

Графік виїзних прийомів громадян спеціалістами Миргородської міської ради

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]