Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
21 листопада в Україні відзначають День Гідності і Свободи
2017-11-21

День Гідності та Свободи об’єднав дві знакові події у новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013-2014 років. З нагоди річниці доленосних подій миргородці зібралися на урочистий мітинг у сквері Козацької слави, поклали квіти до Меморіальної дошки Героям Небесної сотні та до пам'ятного знаку героям-землякам, що загинули в АТО.

Зі святом миргородців привітала секретар міської ради Наталія Гирка. У своїй промові вона зазначила, що події 2004-го та 2013-2014 років змінили життя багатьох українців, їх бачення світу і себе. Патріотизм нинішнього покоління є доказом того, що наш народ є господарем на своїй землі. З давніх-давен саме почуття національної гідності та самоповаги не дозволяли українцям коритися ворогам. Боротьба за незалежність триває. Сьогодні всі, кому небайдужа доля України, об’єднуються довкола спільної мети: розбудови вільної, незалежної та європейської держави, якою пишатимуться наші нащадки.

Про визвольну боротьбу миргородців у різні роки  розповіли директор краєзнавчого музею Андрій Фесенко та бібліограф Ірина Карач. Дослідники навели документальні підтвердження боротьби земляків за державність та  факти розправи з патріотами.

День Гідності та Свободи - свято, встановлене Указом Президента України Петра Порошенка від 13 листопада 2014 року. "З метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…" - йдеться в Указі.

 

 

 

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 03 травня 2024 року

     
     
Графік проведення "гарячих" телефонних ліній у травні

Графік проведення "гарячих" телефонних ліній за участю міського голови та секретаря міської ради на травень 2024 року 

     
     
Виїзні прийоми у селах громади

Графік виїзних прийомів громадян спеціалістами Миргородської міської ради

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]