Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України
2023-12-15

Міський голова Сергій Соломаха взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що відбулося 15 грудня у Львові. До учасників Конгресу з привітальними словами звернулися Президент Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук,  Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, які закликали до подальшої спільної єдності, сконцентрованої на наближення української Перемоги.

«На цьому засіданні нашого регіонального Конгресу – Конгресу наших українських громад – ми з вами приділимо максимальну увагу ситуації на місцях: у різних областях України, у різних наших громадах. Але хочу звернути увагу кожного й кожної зараз на те, що життя держави, життя будь-якої громади, життя кожної людини є одним і тим самим життям України – життям, яке ми маємо захищати і маємо захистити від агресії Росії. І якщо хтось на будь-якій посаді чи то в державі, чи то в органах місцевого самоврядування чомусь вважає, що війна – вона «десь там», а він нібито може займатися чим завгодно іншим – скажімо так, пріоритетним питанням, – то це велика помилка, яку треба виправити. І яку ми виправимо.

Тому головне завдання – оборона нашої держави. Якщо хтось не знає деталей, які в нас на фронті, що відбувається, і забув, із ким у нас, на жаль, таке сусідство, я хочу вам усім нагадати: оборона – номер один. Люди не забудуть, люди не пробачать, особливо ті люди, чиї діти поховані. Безумовно, всі ми це бачимо, кожен і кожна, в громаді нашої держави.

Тому захист нашої держави – обов’язок кожної та кожного. Тих, хто на фронті: безумовно, для них це все їхнє життя і вони його віддають, вони герої. Ті, хто не на фронті: захист держави – це також великий обов’язок і найголовніше, що треба робити» , - сказав Президент України. 

Лідери європейських країн у своїх виступах висловили захоплення силою української нації у боротьбі за свою незалежність та запевнили у подальшій підтримці регіонального розвитку держави у межах нової сторінки інтеграції України в ЄС.

Учасники Конгресу обговорили важливі питання порядку денного. Окрему увагу учасники Конгресу приділили: стану реалізації та перспективам державних програм підтримки регіонів, найбільш постраждалих внаслідок російської агресії; реалізації безпекових заходів та створення безпекового середовища; рівню мобілізаційної готовності та підготовці військовозобов’язаних до військової служби та національного спротиву; стану будівництва фортифікаційних споруд тощо.

Як зазначалося на зібранні, Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України став ключовим майданчиком спілкування громад, всіх гілок центральної влади, всеукраїнських асоціацій та міжнародних організацій, де представники громад регіонів мають можливість обговорити нагальні проблеми та спільно відшукати реальні шляхи вирішення.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

До уваги керівників підприємств Миргородської міської територіальної громади!

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 29 квітня 2024 року

     
     
“Гаряча” телефонна лінія

29 квітня 2024 року з 16 до 17 години буде проведено особистий прийом громадян в режимі  “гарячої” телефонної лінії керуючою справами виконавчого комітету Нікітченко Антоніною Борисівною. Охочих просимо звертатися за телефоном 5-25-01.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]