Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Зміни до пенсійного законодавства
2015-03-03

Верховна Рада ухвалила за основу і в цілому законопроект № 2212 “Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення”.

“З метою створення умов для стабілізації фінансового стану бюджету Пенсійного фонду України та удосконалення окремих положень стосовно пенсійного забезпечення проектом акта передбачається:

- поетапне підвищення на 5 років пільгового пенсійного віку для жінок та збільшення  страхового стажу для осіб, які мають право на пільгову пенсію;

- поетапне підвищення на 5 років страхового стажу, необхідного для призначення пенсії за вислугу років;

- для обчислення пенсії застосовувати середню заробітну плату (дохід) в Україні, з якої сплачено страхові внески, за 2012, 2013, 2014 роки;

- пенсії працюючим пенсіонерам виплачувати у розмірі 85 відсотків, але не менше розміру прожиткового мінімуму встановленого для осіб, які втратили працездатність;

- особам у період роботи на посадах, які дають право на призначення спеціальних пенсій (народні депутати, державні службовці та прирівняні до них особи, судді, прокурори та інші), пенсії, призначені відповідно до чинного законодавства України, не виплачувати”, – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту”, – йдеться у пояснювальній записці.

Перед вирішальним голосуванням прем’єр-міністр Арсеній Яценюк “розвіяв міфи” щодо цього законопроекту.

“Хочу розвіяти всі міфи. Перший міф, що закон підвищує пенсійний вік з 60 до 65 років – брехня. Пенсійний вік не підвищується.

Другий міф: спеціальний стаж для шкідливих виробництв підвищується – ні, не підвищується.

Третій: загальний страховий стаж піднімається протягом 10 років – тільки на 10 рік вступить в силу рішення щодо підвищення.

У прокурорів, суддів цей закон відбирає можливість отримувати і зарплату і пенсії одночасно”, – зазначив голова уряду. Повідомляє Еспресо.TV.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]