Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Зменшено штрафи за порушення трудового законодавства
2020-02-11

Із 2 лютого 2020 року зменшено розмір штрафів за порушення трудового законодавства України. Це передбачає Закон №378-ІХ «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України». Істотних змін зазнала стаття 265 «Кодексу законів про працю України» щодо зменшення розміру штрафних санкцій за порушення вимог трудового законодавства.

Зокрема, до юридичних осіб та ФОП, які використовують найману працю та є платниками єдиного податку 1—3 груп, застосовуватиметься попередження за виявлені вперше:

  • фактичний допуск працівника до роботи без оформленого трудового договору (контракту);

-   оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві;

  • виплату заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати ЄСВ та податків.

Для всіх інших роботодавців штраф становить — 10 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника (до 02.02.2020 - 30 розмірів мінімальної заробітної плати).

За недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці штраф складає 2 розміри мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, стосовно якого скоїли порушення (до 02.02.2020 - 10 розмірів мінімальної заробітної плати).

Також з’явилася норма: якщо юридична особа або ФОП, яка використовує найману працю, сплатить 50% штрафу протягом 10 банківських днів з дня вручення постанови про накладення штрафу, таку постанову вважатимуть виконаною.

    У разі виконання припису центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю, та усунення виявлених порушень, передбачених абзацами четвертим - шостим, дев’ятим частини другої статті 265 «Кодексу законів про працю України», у визначені приписом строки, заходи щодо притягнення до відповідальності не застосовуються.

Олександр Острянин,

 головний спеціаліст - інспектор праці

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]