Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Збільшення податку на викиди СО2
2018-11-14

Верховна Рада схвалила в першому читанні збільшення податку на викиди СО2 у 24 рази починаючи з 2019 року. З метою стимулювання підприємств-забруднювачів до зменшення забруднення навколишнього природного середовища, а також наближення до ставок за викиди парникових газів у країнах ЄС, Верховна рада України підтримала у першому читанні підвищення з 1 січня 2019 року ставки екологічного податку за викиди двоокису вуглецю (СО2) стаціонарними джерелами з 0,41 грн./тону до 10 грн./тону.

Законом також передбачено поетапне підвищення ставки до рівня 30 грн./тону у 2023 році (щорічне підвищення на 5 грн./тону).Зарахування коштів екологічного податку з 2018 року здійснюється до загального фонду держбюджету – 45% та до місцевих бюджетів – 55% (25% - в міські і 30% в обласні бюджети. До 2015 року кошти за забруднення навколишнього природного середовища зараховувалися до спеціального фонду державного бюджету і мали цільове призначення - за рахунок цих коштів здійснювалися природоохоронні заходи із запобігання, зменшення та усунення забруднення довкілля. Починаючи з 2015 року, від часу зарахування цих коштів до загального фонду, вони не в повній мірі використовуються на природоохоронні заходи.

Миргородська міська рада розуміє необхідність змін у споживанні природних ресурсів та зменшення викидів парникових газів і  працює на випередження. Тож місто впроваджує Проект Європейського Союзу "Модернізація виробництва, постачання та споживання теплового району в місті Миргород (MO.GE.DI.CO)", що покликаний зменшити споживання природного газу, збільшити відсоток споживання відновлюваних джерел енергії та використовувати енергоефективне обладнання. Проект триватиме протягом 2018-2021 років та коштуватиме 1 019,5 тис. євро, з яких грант від ЄС 762,8 тис. євро, кошти міського бюджету – 256,7 тис. євро. Цілями Проекту є зниження викидів СО2 на 20% в рамках обраного теплового району міста, використання відновлювальних ресурсів, зниження тепловтрат при доставці теплоносія та енергоефективна модернізація дитячого садочку № 10.

Зміни до податкового кодексу, якими підвищено податок на викиди СО2:https://bit.ly/2zFENmX

ОГОЛОШЕННЯ
     
Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 березня 2024 року

Сплачуємо борги до бюджету громади!

     
     
Оголошення

Змінено час засідання виконавчого комітету

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 18 березня 2024 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]