Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Засідання Правління АМУ
2016-09-28

Міський голова Сергій Соломаха взяв участь у засіданні Правління Асоціації міст України, що  відбулося Києві 27 вересня. Голова АМУ Віталій Кличко зазначив, що на порядку денному засідання – важливі питання, які потребують термінового вирішення: підготовка до опалювального сезону, врахування інтересів місцевого самоврядування в проекті Держбюджету на 2017-й рік, ситуація з паркуванням у містах, ситуація, що склалася у Львові з вивезенням твердих побутових відходів та інші.

Розпочався розгляд питань порядку денного з прийняття нових членів до складу АМУ. М.Пітцик. Виконавчий директор АМУ, оголосив про виявлене бажання ряду населених пунктів вступити у ряди АМУ, а Правління підтримало це своїм рішенням. Найбільше дискусій та обговорення викликало питання врахування інтересів місцевого самоврядування в проекті Держбюджету на 2017 рік. Голова Асоціації зазначив: «Минулого тижня був оприлюднений проект бюджету на наступний рік. Загалом інтереси місцевого самоврядування в проекті Держбюджету на 2017, на жаль, планують обмежити», – підкреслив Голова АМУ.

Виконавчий директор АМУ М.Пітцик додав, що дохідна частина місцевих бюджетів не змінюється. У той же час особливе занепокоєння Асоціації викликає, що на рівень місцевих бюджетів передаються усі видатки (крім видатків на оплату праці педагогічних працівників) по закладах освіти та видатків на оплату комунальних послуг та енергоносіїв для закладів охорони здоров’я.

М.Пітцик зазначив: «Бюджетна децентралізація в Україні ставила перед собою дві мети: незалежні джерела формування бюджетів та збільшення фінансових ресурсів з розрахунку на одну людину в громаді. Сьогодні ж що маємо? Наступного року органи місцевого самоврядування вимушені будуть скорочувати фінансування важливих для громад заходів та програм у сфері ЖКГ, благоустрою, ремонту та будівництва доріг, соціального забезпечення, дошкільної та позашкільної освіти місцевого економічного розвитку».

Наголосивши на ризиках та загрозах, які несе з собою проект Державного бюджекту на 2017 рік, члени Правління АМУ вирішили направити до Голови Парламенту та народних депутатів України Звернення Правління АМУ щодо належного бюджетного забезпечення територіальних громад в 2017 році, з правками, висловленими в ході засідання. У Зверненні йдеться про необхідність термінового вирішення проблемних питань з утриманням закладів освіти та охорони здоров’я, врегулювання питань з пільговим перевезенням та заборгованістю з різниці в тарифах, фінансуванням перших виборів в ОТГ та соціальними пільгами.

Окрім цього, вирішено, що в рамках Асоціації міст України буде створена робоча група, яка оперативно напрацює поправки до проекту Державного бюджету-2017 і зустрінеться з профільними міністрами та представниками Комітету Верховної Ради з питань бюджету, з тим, щоб нагальні питання міст отримали своє відображення в проекті основного фінансового документу країни на наступний рік, - йдеться на офіційному сайті АМУ.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 18 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]