Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Засідання міської комісії ТЕБ та НС: активізувати масову вакцинацію для колективного імунітету від COVID-19
2021-08-10

Посилити колективну імунізацію та запобігти прогнозованій вже наприкінці серпня початку вересня черговій хвилі пандемії - основний меседж засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС, що відбулася 10 серпня за участю міського голови Сергія Соломахи та керівників освітніх і медичних установ. Це питання особливо актуальне перед початком нового навчального року, адже при посиленні карантину навчальні заклади працюватимуть лише за умови наявності 80% вакцинованого персоналу. Загалом на розширеному засіданні комісії обговорювали  стан проведення вакцинації населення  та стан утримання джерел протипожежного водопостачання в Миргородській міській територіальній громаді.

Сергій Павлович зауважив, що колективний імунітет від COVID-19 – єдиний спосіб захиститися і рекомендував активніше долучитися до кампанії вакцинації. На сьогодні у місті достатньо вакцини різних виробників. За словами лікарів,  всі вони безпечні та ефективні.  Пояснюють, що вакциновані громадяни можуть уникнути важкого перебігу коронавірусної хвороби та врятувати життя. Наразі найпопулярніша вакцина серед колективів – Moderna. Вона вироблена в США, ефективна й безпечна так само, як і вакцина Pfizer. Після другої дози будь-якої вакцини імунітет виробляється через два- три тижні.  Тож наразі той момент, коли можна встигнути імунізуватися перед прогнозованою хвилею епідемії, закликають лікарі.

Зараз у Миргороді працює 4 пункти щеплень: Центр масової вакцинації на вулиці Гоголя 141/1,  два пункти вакцинації на  вулиці Гоголя, 149 А (кабінет № 403 та зала засідань) та пункт вакцинації на вулиці Лікарняна, 1. Працюють 12 мобільних бригад медиків, які готові виїхати та зробити колективні щеплення (від 40 охочих).

Станом на 10 серпня  щеплено 14159 жителів Миргородської громади та інших населених пунктів, що становить 21%.

Заступник голови комісії з питань ТЕБ та НС, перший заступник міського голови Олександр Острянин зазначив, що всі медичні заклади готуються до  ймовірної  осінньої хвилі пандемії та розповів, що по відділеннях продовжують роботу щодо підведення кисню  та  завершують інші технічні роботи в новому приймальному відділенні. 

По другому питнню щодо стану утримання джерел протипожежного водопостачання в Миргородській міській територіальній громаді, то було дано доручення розробити графіки по відновленню працездатності всіх пожежних гідрантів, провести роботи по їх  відновленню зі встановленими термінами та  обладнати такі місця покажчиками. 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]