Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Заняття в центрі розвитку інтелекту «Smartum»
2019-07-17

Що робити людині, яка вийшла на пенсію? Кожен самостійно шукає відповідь на це питання та намагається знайти заняття до душі, або ж зовсім не займається такими пошуками. Це право кожної людини. Але більшість людей все-таки не заспокоюється на досягнутому і підкорюють нові вершини. У рамках проекту «Простір вільного розвитку літніх людей», який реалізується центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з метою розвитку інтелекту людей зрілого віку та тренуванню пам’яті двом студентам Університету третього віку Надії Степанович та Світлані Рєзнік випала можливість навчання рахуванню в ментальній арифметиці на базі центру розвитку інтелекту «Smartum».

Ментальна арифметика – це японська методика розвитку інтелектуальних здібностей за допомогою обчислень на спеціальних рахівницях абакус. Вона добре розвиває уяву, мислення, пам’ять, дрібну моторику, уважність. Заняття спрямовані на те, щоб у людини одночасно розвивалися дві півкулі головного мозку, що дуже важливо, бо  успішність залежить від гармонійного розвитку обох півкуль. У 95% людей краще розвинена ліва півкуля і тільки 5% людей використовують обидві півкулі головного мозку одночасно. Для цього була створена ментальна арифметика – навчальна програма розвитку розумових і творчих здібностей за допомогою арифметичних обчислень на рахівницях абакус або усно, тобто подумки і без жодних калькуляторів. Разом зі швидкістю усного рахунку збільшується і швидкість запам’ятовування нової інформації за рахунок активної роботи обох півкуль мозку.

Тренер пані Ольга протягом двох тижнів займалася з підопічними Територіального центру : грала разом з ними в розвиваючі ігри, задавала різні кумедні додавання та  робила вправи для рук, що розвивають моторику. Цікаві  завдання проводила у формі гри. Студенти Університету третього віку з великим захопленням займалися разом з дітьми, що відвідували літній табір на базі центру. Тому їм було надзвичайно цікаво, бо від дітей йшла колосальна енергетика.

 Підопічні Територіального центру дуже задоволені заняттями і помітили у себе позитивні зміни – покращення пам’яті та уваги. Тому щиро дякують директору центру розвитку інтелекту Ірині Дмитрієвій за надану можливість навчання рахуванню в ментальній арифметиці.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]