Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Заборона куріння, вживання та використання тютюнових виробів
2022-07-04

В Україні з 11 липня набувають чинності норми закону № 1978 (ухвалений Верховною Радою 16 грудня 2021 року), якими забороняється паління електронних сигарет у громадських місцях, а також надається право місцевим органам влади визначати місця, вільні від куріння.

Найголовніша ціль цього закону - зменшення шкідливого впливу тютюну, заборона куріння в громадських місцях, вживання будь-яких видів нікотиновмісних продуктів для куріння, або тих, які горять, або тих, які нагріваються.

Так, згідно з законом № 1978, забороняється куріння, вживання та використання тютюнових виробів, предметів, пов’язаних з їх вживанням, трав’яних виробів для куріння, електронних сигарет, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, кальянів у приміщеннях та на території навчальних закладів, закладів охорони здоров’я, спортивних і фізкультурно-оздоровчих споруд, у приміщеннях закладів харчування, культурного призначення, готелів та аналогічних засобів розміщеннях громадян, гуртожитках, приміщеннях підприємств, установ та організацій усіх форм власності, органів державної влади та місцевого самоврядування.

З 11 липня 2022 року за порушення правил продажу та місць для куріння штрафуватимуть:

за продаж IQOS/glo та електронних сигарет неповнолітнім – загрожує 1020 грн штраф, за повторне порушення – 10,2 тис. грн;

за куріння електронних сигарет, IQOS/glo, кальянів у громадських місцях (крім кафе, барів, ресторанів) – 1000 грн, за повторне порушення – 10 тис. грн;

за куріння у кафе, барах, ресторанах (для власників закладів) – 3000 грн, за повторне порушення – 15 тис. грн.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Графік проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків м. Миргорода на квітень 2024р.

     
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]