Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
За незаконну порубку дерев – притягнення до відповідальності
2016-09-29

Останнім часом почастішали випадки виявлення правоохоронними органами області фактів незаконної порубки дерев, у тому числі у полезахисних лісових смугах та захисних лісових насадженнях, що потенційно може призвести до зниження якості атмосферного повітря, зміни ландшафту місцевості, русла річок, а, найголовніше, до ерозії ґрунту.

В залежності від наслідків, за таке діяння передбачено, як адміністративну відповідальність за статтями 64-67 Кодексу України про адміністративні правопорушення так і кримінальну -  за ст.246 Кримінального кодексу України.

Відповідно до ст.246 Кримінального кодексу України незаконна порубка дерев і чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, що заподіяло істотну шкоду, а також вчинення таких дій у заповідниках або на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду, або і інших особливо охоронюваних лісах карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 – 1700 гривень) або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Зважаючи на це, закликаємо дбайливіше ставитись до екології рідного краю та до збереження основного багатства нашої держави – землі, оскільки вирубка полезахисних смуг призведе до ерозії родючого шару ґрунту та до відновлення такого позабутого явища, як пилові бурі.

Крім цього, з метою забезпечення ефективної спільної боротьби з незаконною порубкою дерев у нашій державі, звертаємось до громадян, яким стало відомо про такі факти, інформувати про це Миргородську місцеву прокуратуру як письмово так і анонімно у робочий час щодня (крім обідньої перерви з 13:00 до 13:45 та вихідних) з 9:00 до 18:00,  у  п‘ятницю з 9:00 до 16:45 за адресою: Полтавська область, м. Миргород, вул. Кашинського, 1, для прийняття усних звернень за телефоном гарячої лінії (05355)-5-25-63 або на електронну пошту: [email protected], у не робочий час та вихідні дні за телефоном чергового прокурора (095)-390-74-14.

 

Сергій Шикунов,

керівник

Миргородської місцевої прокуратури

радник юстиції

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Графік проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків м. Миргорода на квітень 2024р.

     
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]