Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
"Вишиваний шлях" у Миргороді
2017-06-16

Один день  провели в Миргороді учасники всеукраїнського громадського проекту  "Вишиваний шлях".   Мандрівників Христину Жук та Сергія Чекмарьова  зустріли місцеві активісти  далеко за Миргородом. По дорозі до міста  на велосипедах  вони відвідали козячу екоферму у селі Вовнянка,  де  господар пригостив туристів різними видами сирів, виготовленими за стародавніми рецептами.  Далі  були байдарки та канатна переправа від міської станції юних туристів. Релакс гості отримали від  водних процедур у ваннах  миргородського курорту.

У Миргороді учасників проекту "Вишиваний шлях"  зустрів  сам Микола Гоголь.  Артист Микола Кисліченко  в образі класика  організував гостям екскурсію біля  миргородської калюжі. Тут блогери познайомилися з творчістю класика, персонажами його творів та сучасним мистецтвом  місцевих майстрів на Миргородському узвозі.  Потім гості відвідали музей кераміки у коледжі. Художники-керамісти  навчили  мандрівників техніці ліногравюри.

Цікавим для блогерів було і знайомство з грузинською культурою. У музеї Давида Гурамішвілі - єдиному осередку грузинської культури в Україні, блогери стали учасниками фотосесії  в національному вбранні.

Інформацію, яку назбирали тревел-блогери в Миргороді  відобразять на карті  Вишиваного шляху. Проїхатися по цьому маршруту зможе володар сертифікату на подорож від Туристичний проект «Вишиваний Шлях».  Один із п'яти таких бонусів мандрівники сховали на території Миргорода.

Миргород справив на мандрівників враження активного  міста з  цікавими  видами туризму. Учасники дякують  місцевим активістам та координаторам, які провели з ними  цей день.

Христина Жук вподобала оздоровчі можливості миргородського курорту: "Не знала, що в Україні є такий курорт високого рівня, і хочеться  рекомендувати його іншим людям. Приємно, що в Україні є такі атракції".

Сергій Чекмарьов: "Місто сподобалося екскурсією і людьми. Вони - дуже  відкриті, щирі і активні. Координатори, які приймали нас, дуже натхненні справою, вони - одні з кращих. Всі організатори – супер, але миргородські - одні з найкращих.

Довжина «Вишиваного Шляху» -  2 225 км. Туристичний маршрут проходить через 11 областей України. Учасники побувають у понад 300 містах. Стартували дві команди проекту з Ужгорода і Слов'янська. Закінчиться проект "Вишиваний шлях" у Києві великим велопробігом 28 червня на Майдані Незалежності.

 

 

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 березня 2024 року

Сплачуємо борги до бюджету громади!

     
     
Оголошення

Змінено час засідання виконавчого комітету

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 18 березня 2024 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]