Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Вища освіта в Миргороді уже цьогоріч!
2022-06-09

Здобути вищу освіту на базі 9, 11 класів  безпосередньо за місцем проживання скоро можна буде і в Миргороді. 9 червня відбулося офіційне підписання угоди мiж Миргородською міською радою та Державним закладом «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка».

Документ про співпрацю було підписано між ректором Луганського вузу Оленою Караман та Миргородським міським головою Сергієм Соломахою після презентації структурних підрозділів університету, який з 2008 року змушений був переміщувати свої заклади по всій Україні. Після 24 лютого 2022 року, коли росія підступно напала на Україну та вщент знищила приміщення окремих факультетів, заклад з болем споглядав розбиті рашистськими бомбами та ракетами освітні будівлі та продовжував надавати дистанційні послуги здобувачам освіти, шукав шляхи переміщення структурних підрозділів на безпечні території. Нині на Полтавщину перемістилися кілька інститутів та коледжів цього закладу. Полтава, Лубни та Миргород –  міста,  в яких тимчасово, а можливо й постійно, за словами адміністрації закладу, будуть працювати викладачі цього вишу.

Відповідно до угоди про співпрацю, у Миргороді на базі  гімназії ім. Т.Шевченка буде розгорнуто роботу кількох факультетів: навчально-науковий інститут фізики, математики та інформаційних технологій (ІФМІТ), інститут економіки та бізнесу (ІЕБ), факультет природничих наук(ФПН), Рубіжанський фаховий коледж та Брянківський фаховий коледж.

За словами міського голови Сергія Соломахи, сьогоднішня подія є дуже важливою, адже уже цьогоріч випускники зможуть здобути вищу освіту неподалік від дому.  А це в умовах війни досить актуально. З іншого боку - це додаткові кошти для місцевого бюджету. Тому співпраця нашої громади з Луганським національним університетом імені Тараса Шевченка буде корисною і плідною.

 

Державний заклад «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Відбудеться засідання Громадської ради

19.04.2024 року о 14:30 в залі засідань міської ради відбудеться засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Миргородської міської ради.

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 15 квітня 2024 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]