Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
ВІЛ/СНІД - найважливіша медико-соціальна проблема
2017-11-16

В даний час ВІЛ/СНІД - найважливіша медико-соціальна проблема, тому що число хворих і інфікованих продовжує неухильно зростати в усьому світі, охоплюючи людей, які не входять до групи, що мають фактори ризику інфікування.

На сьогоднішні в Україні епідеміологічна ситуація з ВІЛ-інфекцією залишається напруженою - продовжується поширення ВІЛ серед населення, збільшується кількість ВІЛ-інфікованих осіб та хворих на СНІД.

    Джерелом зараження є людина, інфікована ВІЛ в стадії як безсимптомного вірусоносійства, так і розгорнутих клінічних проявів хвороби. ВІЛ виявлено у всіх біологічних субстратах людини (крові, спинномозковій рідині, грудному молоці, в біоптатах різних тканин, слині ...).

    Шляхи передачі інфекції - статевий, перентеральний, вертикальний. Факторами ризику можуть бути органи і тканини донорів, які використовуються для трансплантації.

 Варто відзначити, що ВІЛ-інфекцією найчастіше хворіють люди, які нехтують власною безпекою під час сексу. При цьому, якщо спочатку ВІЛ-інфекцією заражалися гомосексуалісти, то на даний момент 75% випадків зараження припадає саме на двостатеві зв'язки.

    Сьогоднішня обстановка в світі показує, що до групи ризику належить кожен із нас, якщо не дотримуватися елементарних правил особистої поведінки.

У світі поки ще не винайдено ліків і вакцин, які могли б вилікувати від ВІЛ-інфекції або попередити зараження. Тільки безпечна поведінка і відповідальне ставлення до свого здоров'я захистять від зараження вірусом імунодефіциту людини.

Лікар кабінету «Довіра» Миргородської ЦРЛ  Маляр Р.П.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]