Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Відновлено фінансування "теплих кредитів"
2019-08-14

Презентація "теплих кредитів" для ОСББ відбулася у міській раді 14 серпня. Усі учасники заходу говорили про те, що багатоквартирні будинки міста потребують капітальних ремонтів та енергоефективних заходів аби заощадити гроші, у першу чергу, на опаленні. Такі роботи коштують дорого і тому більшості власників квартир не доступні – тож, щоб усі отримали можливість відремонтувати власні будинки та економити на енергоресурсах і водночас не мерзнути, впроваджено державну програму "теплих кредитів", за якою можна отримати від 40% до 70% компенсації тіла кредиту від держави. На початку року для ОСББ державою було виділено 190 млн.грн. – і усі ці кошти вже використано. Тому у липні було додано ще 380 млн.грн. саме для ОСББ.

Найбільш активну ОСББ у західних і південних областях та на Київщині – там, де в людей сильне відчуття власності та де не сидять і не чекають, доки хтось прийде і зробить щось задарма. Тож і допомогу від держави отримають тільки ті ОСББ, котрі готові докласти зусиль до досягнення власного добробуту.

Для підтримки саме миргородських ОСББ у місті прийнято програму відшкодування тіла кредиту, за якою ОСББ можуть отримати від 5 до 35% відшкодування. Тобто при участі в програмі "теплі кредити" ОСББ може отримати 75% вартості матеріалів від держави та міста, а власних коштів заплатити лише 25% вартості. Також діє обласна програма відшкодування частини відсоткової ставки, завдяки якій ОСББ сплачує значно менший відсоток за кредитом. Обласний бюджет компенсує 10% річних.

Наразі в Україні за програмою "теплі кредити" працюють три банки, умови отримання кредиту в них відрізняються. У зустрічі з ОСББ 14 серпня взяли участь представники "ПриватБанку". Вони розповіли про умови отримання кредиту. Так, відсоткова ставка – 18%. При компенсації з обласного бюджету 10% на сплату ОСББ припадає лише 8% річних. Комісія банку складає 0%. Також керівники обох міських відділень "ПриватБанку" висловили готовність приходити на загальнобудинкові збори та розповідати співвласникам про програму, умови фінансування.

Оскільки наближається новий опалювальний сезон, миргородцям саме час задуматися над заходами, які дозволять жити в теплі і платити менше. І доки в державній програмі "теплі кредити" ще є кошти – це хороша можливість впровадити такі енергоощадні заходи.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]