Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Велопарковкам в Миргороді – бути!
2016-01-16

Під головуванням заступника міського голови Сергія Павленка відбулося засідання робочої групи з питань реалізації Концепції розвитку велосипедного руху та облаштування велосипедної інфраструктури в Миргороді на 2015-2020 роки. У рамках реалізації відповідної концепції у поточному році передбачається, зокрема, облаштування на території міста велопарковок.

Активісти ГО "Передвижник" та фахівці відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту міської ради розробили відповідні рекомендації з цього питання. Прихильники велосипедів вивчили досвід інших міст, визначили найбільш оптимальні місця для встановлення необхідних велосипедних стоянок та порахували фінансові витрати для встановлення велосипедних стоянок. Як зазначив заступник голови ГО "Передвижник"  Ілля Цибульський, велопарковками мають бути облаштовані всі громадські будівлі, соціальні об’єкти, магазини та підприємства. І в першу чергу, у цьому мають бути зацікавлені керівники установ, адже більша частина миргородців до  потрібного пункту призначення добирається саме велосипедом. Відрадно, що на деяких установах є обладнані місця для паркування. Тому і іншим керівникам рекомендують встановити велопарковки. Долучитися до вирішення цього питання закликають також банкірів та підприємців, керівників магазинів та інших сфер послуг.  

Найближчим часом буде докладніше опрацьовано запропоновану велоактивістами методику впровадження і регулювання облаштування велопарковок та  внесено до містобудівних умов рекомендації щодо проектування і влаштування велосипедних стоянок біля громадських будівель.

Довідково.

Миргород пройшов свій шлях до прийняття велосипедної концепції міста. На початку 2015 року від Миргородської міської ради було подано заявку на проект "Розвиток велотранспорту задля добробуту громад" щодо допомоги місту у розробці стратегічного документу місцевого рівня. Організатори конкурсу обрали курортне містечко Миргород для надання консультацій експертами. На підтвердження серйозності намірів по координації зусиль щодо підтримки розвитку вело транспорту було підписано меморандум про співпрацю між Миргородською міською радою та ГО "Асоціація велосипедистів Києва".

І закипіла робота: зібрали дані по місту щодо наявних транспортних програм, стану аварійності, найнебезпечніших місць на дорозі, знайшли вело активістів, провели серію воркшопів та консультаційіз досвідченим експертом з транспортного планування Оленою Токмиленко. Розробили велосипедну мапу бажаних маршрутів, провели опитування мешканців та гостей міста. Презентація велоконцепції громадськості показала, що зацікавленість в розбудованій велоінфраструктурі становить 85 %.

Проведені за офіційною методикою волонтерами підрахунки кількості велосипедистів показали, що Миргород є найвелосипеднішим містом України, оскільки має найвищийвелотрафік на найпожвавленішому перехресті міста та найвищий відсоток велосипедистів-жінок. Протягом року проведено низку велозаходів, таких, як велодні, дні велосипедом на роботу, велозмагання, що проводилися міською владою спільно з вело активістами за підтримки спонсорів.

Поглянувши на велосипедистів з точки зору повноцінних та багаточисельних учасників руху в місті Миргороді, було визначено – велосипедному життю в Миргороді бути! Депутати міської ради одноголосно прийняли рішення про затвердження концепції розвитку велосипедного руху та облаштування велосипедної інфраструктури в м. Миргороді на 2015-2020 роки.

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]