Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Важливо:колективні договори
2015-02-02

Одним з важливих напрямків діяльності органів виконавчої влади є удосконалення соціально - трудових відносин, розвиток соціального партнерства, забезпечення вимог чинного трудового законодавства, зокрема Кодексу законів про працю України, Закону України "Про колективні договори і угоди" та Господарського кодексу України.

На виконання вимог Кодексу законів про працю України, Закону України "Про колективні договори і угоди" управлінням праці та соціального захисту населення Миргородської міської ради проводиться повідомна реєстрація колективних договорів.  Пунктом 9 статті 34 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" до повноважень виконавчого комітету Миргородської міської ради входить здійснення контролю за виконанням колективних договорів і угод.

Колективний договір є локальним нормативним актом. Він укладається з метою забезпечення ефективної виробничої діяльності, регулювання соціально-трудових відносин, захисту соціально - економічних прав трудящих та їх сімей, підвищення життєвого рівня населення в умовах ринкових реформ на підприємствах, в організаціях та установах.

Колективний договір укладається на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності і господарювання, які використовують найману працю і мають право юридичної особи. Колективні договори укладено на 125 підприємствах, установах та організаціях міста з них по галузях: промисловість - 10, будівництво - 6, транспорт - 3, освіта - 21, охорона здоров'я - 4, державні установи - 9, інші - 72.

Управлінням праці та соціального захисту населення Миргородської міської ради впродовж 2014 року проведено повідомну реєстрацію 21 колективного договору та  34 зміни та доповнень. До 17 колективних договорів та змін і доповнень надано листок зауважень і доробок, що свідчить про те, що подані колективні договори на реєстрацію не в повній мірі відповідають нормам чинного законодавства. Найчастішими є зауваження щодо строків виплати заробітної плати, недотримання міжкваліфікаційних співвідношень в оплаті праці (у штатному розписі для працівників різної кваліфікації встановлюються посадові оклади в однаковому розмірі), не передбачена оплата за понаднормовий час, за роботу у святкові дні та у нічний час та інші.

Взаємні зобов'язання сторін повинні бути врегульовані за допомогою укладення колективного договору. Усі "гострі кути" у взаєминах цих категорій осіб мають бути вирішені шляхом ведення переговорів, розробки проекту, і зрештою укладанням колективного договору. Взаємини керівника підприємства із трудовим колективом завжди обумовлені дотриманням обома сторонами всього комплексу чинних законодавчих норм. Інститут колективного договору, захищає інтереси власника і не дозволяє погіршувати становище найманих працівників порівняно з чинним законодавством.

Укладення колективних договорів із дотриманням чинного законодавства та урахуванням реальних можливостей сторін завжди вигідне як працівникам, так і власникам, оскільки вони сприяють стабільності, високопродуктивній діяльності підприємства, створенню надійної основи соціального захисту працівників, уникненню трудових конфліктів, соціальної напруги в колективі та суспільстві.

Т.М.Овлах,

головний спеціаліст відділу праці УПСЗН міської ради

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]