Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Увага Інтернет-шахраї!
2016-09-23

Кількість користувачів мережі Інтернет в Україні збільшується з кожним роком. Також збільшується кількість розрахунків між покупцями та продавцями за допомогою Інтернету. Відповідно зростає рівень шахрайства у всесвітній мережі. Щоб не поповнити ряди жертв Інтернет-шахраїв, треба дотримуватись простих правил:

- Не повідомляйте інформацію про платіжну картку або картковий рахунок через мережу Інтернет, наприклад ПІН-код, паролі доступу до рахунків, термін дії платіжної картки, кредитні ліміти, персональні дані тощо.
  - Для оплати товарів (послуг) через мережу Інтернет використовуйте окрему платіжну картку з граничним лімітом, яка передбачена тільки для цього та не дає змоги здійснювати з її використанням операції в торговельній мережі та зняття готівки.
  - Необхідно використовувати сайти тільки відомих і перевірених Інтернет-магазинів.
  - Обов`язково переконайтесь у правильності зазначення адреси сайтів, до яких підключаєтесь і через які збираєтеся здійснювати оплату товарів, оскільки схожі адреси можуть використовуватися для здійснення незаконних дій або сумнівних операцій з використанням персональних даних платіжної картки.
  - Здійснювати оплату товарів, придбаних через мережу Інтернет, тільки зі свого комп`ютера з метою збереження конфіденційності персональних даних та інформації про картковий рахунок. Якщо оплата товару здійснюється через чужий комп`ютер, після завершення всіх розрахунків переконайтеся, що персональні дані та інша інформація не збереглися (знову відкривши сторінку продавця, на якій здійснювалась оплата товару).
  - Слід встановити на свій комп`ютер антивірусне програмне забезпечення і регулярно здійснювати його оновлення та оновлення інших програмних продуктів (операційної системи, прикладних програм). Це захистить вас від проникнення неліцензійного програмного забезпечення (вірусів).

У такому випадку Вам необхідно:
  – негайно звернутися до поліції з письмовою заявою;
  – звернутися із повідомленням про вчинення злочину до адміністрації чи служби безпеки торгівельного майданчика мережі Інтернет, де було вчинено шахрайство, та попросити, аби вони зафіксували усі електронні сліди скоєного. У подальшому це може бути використано в якості доказів.
  Пам’ятайте: важливим є збереження історії спілкування із правопорушником та самого факту переказу грошей.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 18 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]