Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Утеплення будинку в рамках проекту ЄС/ПРООН
2016-11-02

Мешканці двоповерхівки за адресою Старосвітська, 8 з усіма проблемами справлялися власними силами. Будинок ніколи не був на балансі МК ЖЕУ, а поточні ремонтні роботи проводилися за рахунок власників квартир. Аж доки не постала справді серйозна проблема – необхідність капітального ремонту покрівлі та утеплення будинку. Через протікання даху, у квартирах була постійна вогкість, псувалося майно людей, з’являвся грибок на стінах. Зволікати було не можна. Проте такий глобальний проект потребував серйозних капіталовкладень.

За консультацією ініціативні мешканці будинку звернулися до спеціалістів відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту Миргородської міської ради. Від них і дізналися про можливість участі в міжнародному проектів ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" з метою отримання гранду на виконання ремонтних робіт, направлених на підвищення енергоефективності будинку. Обов’язковою умовою участі в проекті було створення ОСББ. Побачивши реальний шанс вирішити найгостріші питання, люди, не вагаючись, погодилися. Уже скоро в місті з'явилося Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Старосвітська, 8".

На участь у конкурсі подали мікропроект "Енергозберігаючі заходи в будівлі шляхом капітального ремонту будинку по вулиці Старосвітська, 8». І отримали грант у розмірі 317 тисяч гривень. Це рівно 50 відсотків від необхідної суми. За умовами проекту, частину коштів (285 тисяч, або 45 відсотків) виділили з міського бюджету. А власникам квартир довелося сплатити лише 5 відсотків від загальної суми (а це 32 тисячі гривень).

Проектом передбачається провести цілий комплекс енергозберігаючих заходів: здійснити капітальний ремонт даху, утеплити фасад будинку, зробити цокольну відмостку, замінити вікна тощо. Для можливості контролю використання теплової енергії та її заощадження ще до початку реалізації проекту тут встановили тепловий лічильник. Тож уже невдовзі у квартирах мешканців буде тепло та затишно.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]