Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Ухвалено бюджет Миргородської міської територіальної громади на 2021-й рік
2020-12-24

24 грудня відбулася бюджетна сесія. На порядку денному депутати ухвалили рішення з понад 70 основних та додатково внесених питань. Переважна більшість підготовлених та обговорених на профільних комісіях рішень, стосується ухвалення бюджету громади на наступний рік, фінансування цільових програм по галузях та прийому майна і об'єктів сільських територій, які приєдналися до міської громади. Вів сесію міський голова Сергій Соломаха. 

Обравши секретаря сесії Миргородської міської ради (відповідального за протокол) Ольгу Ошеку, депутати почали голосувати за питання. У залі працювали 33 депутати. Двоє з них – новопризначені Міською територіальною виборчою комісією. Це - Олександр Оксанченко від партії "Сила і честь" та Валентин Козулін від партії "Довіра". Їхні повноваження визнано Постановами Міської територіальної виборчої комісії за черговістю у виборчих списках політичних партій та на підставі заяв про складення депутатських повноважень Сергієм Швайкою та Олександром Острянином, яких на 2-й сесії призначено заступниками міського голови.

Привітавши нових колег, депутати проголосували за бюджет Миргородської міської територіальної громади на 2021-й рік. Яким буде основний фінансовий документ громади доповів начальник фінансового управління Сергій Скляр. Головний фінансист зазначив, що основними цілями складання бюджету є формування достатніх ресурсів для фінансування пріоритетних напрямів соціально-економічного розвитку громади та підвищення ефективності використання бюджетних коштів. Відповідно до Бюджетного кодексу, бюджет громади є збалансованим, тобто доходи дорівнюють витратам, і прогнозується в сумі  майже 423 млн. грн. Начальник фінансового управління детально пояснив структуру власних доходів громади, охарактеризував заплановані на 2021 рік державні субвенції, де йшла мова про освітню субвенцію, здійснення переданих видатків у сфері освіти, підтримку осіб із особливими освітніми потребами та інші субвенції. Видатки бюджету міської територіальної громади на 2021 рік розподілені так: обсяг видатків бюджету міста на наступний рік визначено у сумі 422 988,1 тис. грн., а саме: видатки загального фонду становлять 374 576,0; видатки спеціального фонду місцевого бюджету – 48 412,1тис. грн.

Фінансування по галузях:

Освіта – 219 815,9 тис. грн.

Охорона здоров’я – 14 325,0 тис. грн.

Органи місцевого самоврядування – 49 460,2 тис. грн.

Соціальний захист населення – 25 050,6 тис. грн.

Фізична культура та спорт – 8 560,0 тис. грн.

Культура і мистецтво – 25 015,0 тис. грн

Житлово-комунальне господарство – 28 215,8 тис. грн.

Розвиток інфраструктури, реалізація інвестиційних проєктів, ремонт, реконструкція та утримання доріг – 43 378,1 тис. грн.

Місцеві програми та заходи (резервний фонд, цільовий та екологічний фонди, засоби масової інформації, забезпечення  гарантійних зобов’язань та інше) – 9 167,5 тис. грн.

Коментуючи бюджет громади, міський голова Сергій Соломаха зазначив, що бюджет є перехідним. Бюджетні цифри пораховані на, так званий, перехідний період, адже багато питань, пов'язаних з приєднанням сільських територій, ще необхідно вивчити. Це і майнові питання, і земельні ресурси, і організація та надання жителям сіл всіх видів послуг та інше. Тому в процесі роботи бюджет будуть переглядати.

Через пандемію коронавірусу та ухвалені урядом рішення щодо підтримки бізнесу в умовах карантину, депутати також ухвалили рішення, які допоможуть платникам податків зменшити фінансове навантаження. Так, на сесії підтримано рішення про надання пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на 2021 рік для підприємств, які є власниками будівель лікувально-профілактичного, оздоровчого, реабілітаційного призначення   (ПрАТ ЛОЗ "Миргородкурорт", санаторій ім. М. Гоголя - надано пільгу 75%), а також звільнено від сплати земельного податку 3 Територіальний  вузол урядового зв'язку Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Одноголосно погодили депутати План реалізації стратегічних напрямків економічного та соціального розвитку Миргородської міської територіальної громади на 2021-2023 роки. За словами начальника відділу економічного прогнозування і туризму міської ради Оксани Голуб, це новий документ, розроблений  для реалізації стратегічних заходів в новій громаді. Промовець окреслила основні напрямки Плану, виконавців заходів та фінансування проєктів. За її словами, реалізація заходів ґрунтуватиметься на основі проєктного підходу та співпраці представництв територіальних підрозділів центральних органів влади, органів місцевого самоврядування, бізнесу та громадськості. Сам же План заходів з реалізації Стратегії забезпечуватиметься фінансовими ресурсами в межах реальних можливостей місцевого бюджету та додаткових ресурсів через Державний фонд регіонального розвитку та інші державні цільові фонди.

Після обговорення, було підтримано і фінансування  житлово-комунальної сфери, дорожньо-мостового господарства, благоустрою та екології, реалізацію проєктів,  розпочатих у поточному році, а також міських програм: "Місто активних громадян", "Громадський бюджет", Цільову програму підтримки інвестиційної діяльності, зміцнення іміджу та розвитку співробітництва.  Жваве обговорення викликала і медична тематика. У ході конструктивної дискусії було підтримано Програму підтримки та розвитку комунального некомерційного підприємства «Миргородський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Миргородської міської ради на 2021 рік та програму "Підтримки та розвитку КНП "Миргородська лікарня інтенсивного лікування" Миргородської міської ради на 2021 рік".

Низка сесійних рішень передбачає затвердження  галузевих програм,  передачі майна сільських рад на баланс громади з подальшою їх реорганізацією. Серед додатково внесених до розгляду питань такі, що стосуються подальшої роботи медичних закладів, освітніх установ, об'єктів культури та спорту, що передані районною владою на баланс міської громади, затвердження Статутів комунальних підприємств.

Засідання 3-ї сесії транслювалося онлайн.

 

 

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]