Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У січні на торгових об’єктах виявлено 6 неоформлених працівників
2022-02-03

 Вирішення проблеми нелегальної зайнятості у Миргородській міській територіальній громаді – одне із пріоритетних завдань міської ради. Для виконання цього завдання розпорядженням міського голови від 04 листопада 2021 року №152-в затверджено склад робочої групи по легалізації заробітної плати та зайнятості населення, яка здійснює спостереження суб’єктів господарської діяльності громади та проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо виведення заробітної плати та зайнятості населення з «тіньового» сектору економіки, легалізації заробітної плати та трудових відносин.

Впродовж січня 2022 року робочою групою проведено 2 рейди, спостережено 19 суб’єктів господарської діяльності, виявлено 6 найманих працівників, які працювали без належного оформлення трудових відносин та 1 фізичну особу, яка здійснювала підприємницьку діяльність  без державної реєстрації. По даних суб’єктах господарської діяльності направлено  подання до Управління Держпраці у Полтавській області та ГУ ДПС у Полтавській області для вжиття заходів у межах повноважень. За результатом проведеної роботи в січні легалізовано працю 5 працівників.  Під час проведення спостережень члени робочої групи інформували як підприємців, так і найманих працівників про ризики використання праці неоформлених працівників та про переваги офіційного працевлаштування. Також інформували фізичних осіб, які здійснювали провадження господарської діяльності, без державної реєстрації як суб’єкта господарювання, про адміністративну відповідальність згідно ст.164 Кодексу України про адміністративні правопорушення, якою передбачено накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17000 грн. до 34000 грн.) з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої. 

Закликаємо суб’єктів господарювання, які використовують працю найманих працівників, без належного оформлення трудових відносин та фізичних осіб, які здійснюють підприємницьку діяльність без державної реєстрації, невідкладно належним чином оформити трудові відносини та здійснювати свою діяльність відповідно до норм чинного законодавства!

Тетяна Овлах, 

головний спеціаліст відділу моніторингу

місцевих податків та

з питань зайнятості Миргородської міської ради   

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 26 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]