Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У новому році зросли мінімальні пенсійні виплати ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які мають інвалідність
2022-01-14

 Із 1 січня 2022 року на Полтавщині почали виплачувати підвищені на підставі урядової постанови від 9 грудня 2021 р. № 1307 державні пенсії учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. У результаті 445 мешканців області одержуватимуть виплати, збільшені, в середньому, на 2613 грн.

При цьому доцільно нагадати, що з 1 липня минулого, 2021 року, частково набув чинності Закон України «Про внесення змін до закону України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», у результаті чого підвищувався мінімальний розмір пенсій по інвалідності внаслідок Чорнобильської катастрофи.

         З 1 січня 2022 року зазначений закон почав діяти в повному обсязі, і перерахунок (за доцільності) був проведений решті осіб з інвалідністю – учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції та членам сімей зазначених осіб. Однією з основних умов такого перерахунку стала наявність в матеріалах пенсійної справи довідки про відсоток втрати працездатності, встановлений органами МСЕК.

         Віднині розмір пенсійної виплати розраховується з урахуванням п’ятикратної мінімальної заробітної плати, законодавчо встановленої на 1 січня відповідного року. 

         Наразі на обліку в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Полтавській області перебуває 2969 осіб з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, яким встановлено групу інвалідності внаслідок захворювання, пов’язаного з виконанням зазначених робіт.

 

Головне управління Пенсійного фонду

України в Полтавській області

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Графік проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків м. Миргорода на квітень 2024р.

     
     
Графік проведення "гарячих" телефонних ліній у квітні

Графік проведення "гарячих" телефонних ліній за участю заступника міського голови – начальника управління комунальних ресурсів та керуючої справами виконавчого комітету на квітень 2024 року

     
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]