Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргородському ліцеї облаштовано станцію доочистки та знезараження питної води
2021-11-12

У Миргородському ліцеї №1 ім. Панаса Мирного учні п'ють очищену воду та харчуються стравами, приготованими також на очищеній воді, відповідно до європейських стандартів. Це стало можливим завдяки  співпраці місцевої влади та провідного українського  виробника обладнання по очистці води. Нагадаємо, що під час проведення у Миргороді інтеграційного форуму (16.09.2021 року) "Будуй майбутнє" директор ТОВ ІВІК Formula vody "Перша питна" Олег Бакуновський передав міському голові Сергію Соломасі подарунковий сертифікат на станцію доочистки та знезараження питної води. Нині ця установка працює у школі, де навчається більше 800 учнів.

Станція доочищення та знезараження води, що облаштована в приміщенні харчоблоку, має десятиступеневу очистку рідини, на якій готують їжу для учнів. "Система видаляє з води солі важких металів, очищує від органічних та хлорорганічних домішок, коригує рівень у воді pH та готує до подальшого використання воду, яка відповідає європейським стандартам якості," -  акцентує  Олег Бакуновський. Питний фонтанчик облаштовано сенсорним датчиком, піднісши до якого руку подається рідина, встановлений  у їдальні. Відтак, учням не треба носити у важких рюкзаках ще й великі пляшечки з водою, а набрати за необхідності воду із питного фонтана. Презентуючи технологію очистки води Олег Бакуновський також наголосив  на  важливості безконтактності в умовах пандемії.

Перший заступник міського голови Олександр Острянин подякував за благодійну допомогу освітньому закладу, за тісну співпрацю та допомогу органам місцевого самоврядування у напрямку поліпшення якості питної води у закладах соціальної сфери. "Це важлива справа. Ми й надалі плануємо співпрацювати із цією компанією", - зазначив Олександр Острянин.

Директорка ліцею Валентина Фененко також радіє з того, що тепер 820 учнів питимуть очищену воду і гармонійно розвиватимуться, адже вода  у складовій тіла має дуже важливе значення взагалі і для  організму, який росте, зокрема. Дітей приваблює зовнішній вигляд установки, вони із задоволенням п’ють водичку.

Термін експлуатації обладнання, яке готує воду для потреб харчоблоку та питних потреб користувачів  становить 10-12 років, а загальна вартість благодійного подарунку навчальному закладу сягає близько трьохсот тисяч гривень.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 23 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]