Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргородській громаді святкують День захисника та захисниці України
2021-10-14

14 жовтня у Миргороді відбулися урочистості з нагоди Дня захисника та захисниці України, Дня Українського козацтва, річниці  створення Української Повстанської Армії та  Покрови Пресвятої Богородиці. У сквері Козацької Слави зібралися представники міської та районної влади, військовослужбовці,  правоохоронці, козаки та громадськість. У пам'ятному місці присутні згадали земляків, які віддали життя за краще майбутнє, подякували тим, хто захищає честь, гідність і незалежність нашої держави,  помолилися за мир в Україні.

Зі святами миргородців привітав секретар міської ради, учасник бойових дій у зоні операції об’єднаних сил Олександр Гуржій. Олександр Васильович подякував усім, хто носить почесне звання "захисники" і "захисниці" української землі. Закликав не забувати про волонтерів та медиків, які лікують поранених, та борються з пандемією коронавірусу. Висловив співчуття  родинам, які втратили своїх рідних на  війні.

Полеглих Героїв вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам'ятника загиблим козакам, до пам'ятного знаку загиблим воїнам АТО, що  у сквері Слави,  та до Меморіальних дошок.

У героїчну історію нашої боротьби  навіки вписано ім’я нашого земляка Віктора Городніченка, який цієї весни загинув на російсько-українській війні. Рішенням 10 сесії Миргородської міської ради  від 10.09.2021 року Віктору Анатолійовичу присвоєно звання "Почесний громадянин міста Миргород" (посмертно).  Відповідне посвідчення та нагрудний знак дружині загиблого Тетяні Городніченко передав міський голова Сергій Соломаха.

Грамотою Полтавської обласної ради за значний особистий внесок у національно-патріотичне виховання молоді Полтавщини та активну громадянську позицію нагороджено заступника директора з виховної роботи спеціалізованої школи №5 Олену Ярославську.  Передаючи грамоту, міський голова Сергій Соломаха також висловив щиру вдячність Олені Миколаївні за виховання патріотичної молоді нашої громади на прикладі її вихованців, шкільного рою "Соколята".

"Соколята" з п'ятої школи  - постійні переможці різноманітних конкурсів.  Уже традиційно  на святковому  заході хлопці і дівчата продемонстрували свій вишкіл та підготовку. 

За сумлінну військову службу та досягнуті успіхи у бойовій підготовці Почесними  грамотами  Миргородської міської і районної рад  уло відзначено особовий склад 3 Територіального вузла урядового зв'язку Держспецзв'язку, військової частини А 1356 та Миргородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Відповідні грамоти вручили голова Миргородської районної державної адміністрації Віктор Іваненко та голова Миргородської районної ради Наталія Гирка.

З нагоди Дня козацтва вишиту ікону Покров Пресвятої Богородиці передала миргородським козакам майстриня Ірина Завертайло.  Цей оберіг розмістять у церкві Козацького стану, який облаштовують за ініціативи РКТ «Миргородський Полк Українського Козацтва коша ім. Миколи Міхновського». А юні актори театральної студії Why not  Центру культури та дозвілля до щему вразили присутніх своїми акторськими здібностями.

Завершився тематичний захід  спільною молитвою. Настоятель Церкви Всіх Святих отець Богдан разом із учасниками урочистостей помолилися Пресвятій Богородиці, щоб вона взяла під своє покровительство усіх людей,  за те, аби кожен воїн повернувся живим до своєї родини, і щоб у нашій Україні запанував довгоочікуваний мир!  

Цього ж дня  артисти "Миргородського сувеніру" вітали зі святами миргородців  концертом, який вони влаштували на майданчику  біля Міського будинку культури.

 

Фотогалерея заходу

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Графік проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків м. Миргорода на квітень 2024р.

     
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]