Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргородській громаді посилюють контроль за дотриманням протиепідемічних заходів
2021-04-01

 Із запровадженням карантинних обмежень в Миргородській громаді фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області разом з представниками Національної поліції та органами місцевого самоврядування посилили рейдові перевірки щодо дотримання протиепідемічних заходів. Проводяться перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, громадського харчування, перевезення, дошкільної освіти та інших закладів. Перевіряючі проводять роз’яснювальну роботу, але за «кричущі» факти порушників притягають  до відповідальності зі штрафними санкціями від 170 до 250 грн, а якщо відповідні порушення допустили власники, адміністрація тих чи інших громадських приміщень (споруд), то штраф сягає 17 тис. грн. і більше. 

З початку року в Миргородській громаді проведено понад 400 рейдових перевірок щодо дотримання карантинних норм. Миргородським управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області з початку року проведено 44 позапланові перевірки об’єктів: торгівля продовольчими та непродовольчими товарами – 13, громадське харчування – 6, перукарні та салони краси – 3, дитячі навчальні заклади – 9, загально освітні заклади – 13. За результатами перевірки надано 7 приписів щодо усунення порушень, складено 3 протоколи про адміністративне правопорушення. Спільно з представниками поліції було проведено 428 комісійних перевірок об’єктів, що здійснюють торгівлю продовольчими, непродовольчими товарами, громадського харчування, перукарень, перевізників. Зафіксовані порушення: недостатня кількість паперових рушників та рідкого мила, дезінфікуючих засобів, не проводиться температурний скринінг працівників, не дотримується соціальна дистанція у супермаркетах.

За інформацією Миргородського відділу поліції, з початку 2021 року за порушення  санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм складено 6 протоколів за ст. 44-3 ч.1 КУпАП, які направлено на розгляд суду. Також за цей же період винесено 196 постанов за порушення громадянами масочного режиму.

Посилені рейдові перевірки – це вимушений крок для перевірки усвідомлення необхідності дотримуватися карантинних норм. Жорсткі карантинні заходи запроваджені в тому числі і для переривання ланцюга захворювання. 

Рейдові перевірки на предмет дотримання суб’єктами господарювання різних форм власності санітарних та протиепідемічних норм на території громади здійснюватимуться і в подальшому та будуть більш жорсткими, якщо  під час повторних перевірок буде виявлено порушення.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]