Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргороді вшанували пам’ять полеглих захисників і захисниць
2022-10-14

14-го жовтня керівники міста й району, військовослужбовці, правоохоронці та представники громади вшанували полеглих земляків-Героїв покладанням квітів до пам’ятного знаку загиблим учасникам АТО, до меморіальних дошок та могил на Алеї Героїв. "Вічна шана і пам’ять усім, хто віддав життя в боротьбі за незалежну Україну.  Дякуємо усім, хто боровся за Україну в минулому. Щиро дякуємо за захист і службу нинішнім захисникам! Вічна пам'ять тим, хто поліг за Україну! Вічна пам'ять Героям! "- сказав міський голова Сергій Соломаха.

Цього ж дня, вшановуючи пам'ять загиблих земляків, у Петрівцях на фасаді школи відкрили меморіальну дошку на честь командира гранатометного відділення взводу вогневої підтримки другої гірсько-штурмової роти 108-го окремого гірсько-штурмового батальйону молодшого сержанта Геннадія Макухи. Він загинув 20 березня 2022 року біля населеного пункту Озерщина Київської області під час мінометного обстрілу. За мужність і героїзм наш земляк відзначений державними нагородами. Рішенням 22-ї сесії Миргородської міської ради від 18.09.2022 року Геннадію Макусі присвоєно звання "Почесний громадянин міста Миргород" (посмертно).  Цю нагороду мамі загиблого, Марії Михайлівні, передав перший заступник Миргородського міського голови Олександр Острянин. Він подякував за виховання сина-Героя та висловив рідним щирі слова співчуття. Начальник групи морально-психологічного забезпечення Миргородського районного територіального центру комплектування і соціальної підтримки Богдан Зубченко передав мамі Героя державну нагороду "Орден за мужність" 3 ступеня.

Звертаючись до присутніх на урочистостях, перший заступник Миргородського міського голови Олександр Острянин привітав їх із прийдешніми святами – Днем захисників і захисниць України, Днем Українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці. Подякував усім захисникам та захисницям за можливість жити й працювати під мирним небом.

14 жовтня на Алеї Героїв кладовища по вул. Петрівській відбулося відкриття пам’ятника Герою російсько-української війни, військовослужбовцю 54-ї окремої механізованої бригади ім. Гетьмана Івана Мазепи, молодшому сержанту Олегу Івановичу Гужвію.  Воїн загинув 22 березня 2022 року у запеклому бою під Мар’їнкою Донецької області. Бої на Бахмутському напрямку були настільки запеклими, а обстріли настільки щільними, що втрати з обох сторін йшли на тисячі. При відступі наших військ тіло Олега Гужвія залишилось на окупованій території. На жаль, забрати його неможливо й досі.

"Вшановуючи пам'ять земляка, який віддав своє життя за свободу і незалежність нашої держави, сьогодні відкриваємо пам'ятник полеглому воїнові Олегу Івановичу Гужвію. Потрібно робити все, щоб майбутнє покоління знало свою історію, пам'ятало про всі криваві події на нашій землі, знало і пам'ятало своїх захисників - Героїв. Щиро співчуваємо родині нашого загиблого воїна.
Пам’ять про захисників – не лише прояв пошани до безсмертного подвигу, але й потужна зброя, що захищає наш розум від ганебного забуття і ніколи не дасть спаплюжити світлі образи янголів нашої свободи," - сказав  секретар Миргородської міської ради Олександр Гуржій.

Перестало битися серце сміливого солдата, справжнього друга, люблячого сина, брата, чоловіка і батька. Ми схиляємо голови в глибокій скорботі та висловлюємо щирі співчуття мамі Марії Семенівні,  дружині Олені і сину Тарасу,  рідним і близьким Героя. Нехай опіка Всевишнього полегшить гіркоту втрати дорогої та рідної вам людини. Олег Іванович не дожив до Перемоги, але наблизив її ціною свого молодого життя. Вічна пам’ять і слава українському воїну, який захищав рідну Україну і кожного з нас!

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять земляків-Героїв, помолилися за мир та поклали квіти до могил воїнів  на Алеї Героїв. Цього ж дня у населених пунктах громади також відбулося покладання квітів до всіх могил воїнів-Героїв, які  віддали життя за мир в Україні! 

 Слава Україні! - Героям Слава!

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]