Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргороді вшанували 229-річницю пам’яті грузинського діяча Давида Гурамішвілі
2021-07-30

З нагоди 229-річниці пам'яті грузинського діяча Давида Гурамішвілі у музеї, названого на його честь, відбувся тематичний захід, на якому перегорнули сторінки українсько-грузинської дружби, а музейний фонд поповнився новими експонатами -  картинами із символікою двох братніх народів.

 

Виконувач обов'язків Миргородського міського голови Олександр Острянин подякував працівникам музею і представникам грузинської діаспори, які постійно дбають про оновлення експозиції музею та розширюють і зміцнюють партнерські зв’язки між народами. Висловив сподівання, що і надалі українсько-грузинська дружба, започаткована Лесею Українкою та Давидом Гурамішвілі, буде зміцнюватися та вийде  на більш високий рівень.

Перший заступник Надзвичайного і Повноважного Посла Грузії в Україні Давид Бочорішвілі, голова Полтавського регіонального  громадського об'єднання Георгія Рамаз Заркуа, депутат Полтавської обласної ради Яніна Барибіна також подякували миргородцям за збереження пам'яті про класика грузинської літератури. Тетяні Діденко було вручено грамоти різного рівня за вагомий внесок у розвиток музейної справи та зміцнення культурних зав'язків двох народів. Тетяна Георгіївна 17 років  очолювала музей Давида Гурамішвілі та піклувалося про цей заклад, який нині став мультикультурним осередком та культурною візитівкою Миргородської громади.

Під час заходу начальник відділу культури Миргородської міської ради Лариса Педченко представила нового директора музею, досвідченого працівника культури Наталію Семенюту.

Довідково: Давид Гурамішвілі народився в Грузії, а Миргородський край став для нього другою Батьківщиною. Тут  він провів останні 32 роки свого складного життя. У Миргороді 1 серпня 1792 року поет закінчив земний шлях. 

Саме на Миргородщині народилася його автобіографічна поема «Давитіані», яку він подарував нащадкам. Завдячуючи творчості грузинського поета наші народи стали друзями, а міста  Миргород і  Мцхета – побратимами.

 

Фоторепортаж

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 18 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]