Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргороді відзначили 60-ти річчя дислокації 3 Територіального вузла урядового зв’язку Держспецзв’язку
2018-08-03

Третього серпня  на центральній площі Миргорода відбулися урочистості з нагоди 60-ти річчя дислокації в Миргороді 3 Територіального вузла урядового зв'язку Держспецзв'язку. Винуватців свята вітали представники обласної, міської та районної влади, територіальних органів та підрозділів Держспецзв'язку. З нагоди свята військовослужбовців було нагороджено грамотами різного рівня, нагрудними знаками та присвоєно військові звання, вшановано ветеранів.

У вітальному слові міський голова Сергій Соломаха подякував  зв'язківцям за належну службу, сумлінне виконання завдань у в забезпеченні інформаційної безпеки держави та вручив Почесні грамоти. Начальник 3 Територіального вузла урядового зв'язку Держспецзв'язку Сергій Гатанюк привітав особовий склад та побажав усім мирного неба. Зазначив, що війська урядового зв'язку завжди на передовій захисту інформаційного простору держави - і у мирний час, і в умовах надзвичайного стану.

Після вручення всіх відзнак було оголошено Хвилину мовчання за всіма загиблими за Україну. Делегація військовослужбовців поклали квіти до Вічного Вогню, пам'ятного знаку Героя АТО та воїнам-інтернаціоналістам.

Продовжилися урочисті заходи концертною  програмою. Усі, хто завітав на свято, насолоджувалися виступом оркестру духових інструментів 10 ТВУЗ Держспецзв'язку, побачили дефіле і плац-концерт цього духового оркестру, патріотичні танці та мелодії у виконанні аматорів мистецтва нашого міста. А ще військові влаштували виставку "секретної" спецтехніки та фотосесію.

Історична довідка: 3 територіальний вузол урядового зв'язку, як військову частину, було сформовано у лютому 1943 року. У роки Другої Світової війни частина пройшла славний бойовий шлях від берегів Дону до столиці Австрії міста Відня. За героїчні дії у ході Одеської операції частині було присвоєне почесне найменування «Одеський».

Після переможного закінчення війни з травня 1945 року по серпень 1958 року підрозділи частини налагоджували телекомунікацію на території колишньої Югославії, Болгарії та Румунії, забезпечували надійним, безперебійним, засекреченим зв'язком керівництво держави.

На початку серпня 1958 року під керівництвом полковника Тодорова Олексія Христофоровича, частина переводиться в місто Миргород. Від тієї пори старовинне козацьке місто, батьківщина Гоголя, Панаса Мирного та інших відомих українців - стало місцем постійної дислокації підрозділу зв'язку .

Після проголошення незалежності України особовий склад склав присягу на вірність українському народові. Так розпочався новий відлік в історії підрозділу, який згодом, за умов бурхливого розвитку інформаційних технологій і систем, реформовано у нову, сучасну державну структуру - Державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації України.

Понад 30-ть військовослужбовців є ветеранами війни в Афганістані та інших збройних конфліктів, майже 300 - виконували оперативно-службові завдання під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Наша молода держава і досі виборює власну незалежність, тож з червня 2014 року військовослужбовці територіального вузла безпосередньо беруть участь у забезпеченні проведення антитерористичної операції, операції об'єднаних сил, захищаючи незалежність та територіальну цілісність Батьківщини. На сьогодні 195 військовослужбовців отримали посвідчення та медалі "Учасника бойових дій".

Відзначаючи ювілейну дату, Третій територіальний вузол урядового зв'язку рапортує вірністю, мужністю, гартом, високим рівнем військового вишколу та службової майстерності особового складу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Графік проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків м. Миргорода на квітень 2024р.

     
     
Графік проведення "гарячих" телефонних ліній у квітні

Графік проведення "гарячих" телефонних ліній за участю заступника міського голови – начальника управління комунальних ресурсів та керуючої справами виконавчого комітету на квітень 2024 року

     
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]