Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргороді відбувся другий Міжнародний фестиваль етнічних культур
2021-09-20

Представники 30 національностей привітали  Миргород з Днем народження та поділилися з миргородцями частинкою своєї культури та колориту на Міжнародному фестивалі національних культур "Місто миру єднає друзів", що відбувся на центральній площі Миргорода 19 вересня.  Дипломатично, колоритно, сонячно, творчо і смачно - так пройшов другий Міжнародний фестиваль етнічних культур, якому передувала офіційна зустріч з делегатами.

За "круглим столом" представники офіційної зустрічі, яка відбулася у залі засідань міської ради, порушили актуальні загальнонаціональні питання щодо відновлення миру та проживання різних національностей в Україні, подальшу культурну співпрацю у рамках міжнародного фестивалю національних культур "Місто миру єднає друзів", який прописався на миргородській землі.

О 14 годині на центральній площі урочисто відкрили фестиваль та почалися народні гуляння. Зі сцени учасників та гостей фестивалю привітали: Миргородський міський голова Сергій Соломаха, Надзвичайний та Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні Ельміра Ахундова, голова Азербайджанського культурного центру імені Мусліма Магомаєва Гурбан Аббасов,  заступник директора Департаменту культури і туризму Полтавської ОДА Інна Шерстюк та представники національних менших. "Миргород -  духовне серце України" - поправу можна так назвати наше місто, в якому  вільно проживають  та приїжджають на відпочинок представники різних національностей. Міжнародний  фестиваль національних культур "Місто миру єднає друзів", який через нетривалу перерву через пандемію  коронавірусу, знову  вирував у Миргороді - яскраве тому свідчення," – лунало зі сцени під час урочистого відкриття.

Фестивальна  програма  і цьогоріч вражала різноманітністю та креативом. Учасники презентували свою культуру та творчість, проводили дегустації національних страв та майстер-класи з національного прикладного мистецтва та  спорту.  Через пісні і танці колективи різних національностей передавали самобутність кожної нації. Свято проходило  в форматі народних гулянь: працювали дитячі атракціони, розігрували лотереї, фотографувалися біля цікавих фотозон, нагороджували переможців  різних конкурсів, а також насолоджувалися концертною програмою від аматорів сцени Миргорода,  підспівували  спеціальному гостю свята, заслуженому артисту України Андрію Князю. 

Організатори фестивалю: Азербайджанський культурний центр імені Мусліма Магомаєва (Гурбан Аббасов та Наталія Кудряшова) та Миргородська міська Рада.

Партнери Дня міста Миргород:  агенція «Садиба мьюзік»  та  Національний онлайн кінотеатр sweet.tv.

 Фотогалерея 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Графік проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків м. Миргорода на квітень 2024р.

     
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]