Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргороді урочисто відзначили 50-річчя музею Давида Гурамішвілі
2019-05-19

Миргородському літературно-меморіальному музею Давида Гурамішвілі виповнилося 50 років. З ювілеєм заклад вітали числельні гості та друзі, представники Посольства Грузії в Україні, дипломати, представники грузинської діаспори, гості з м.Боржомі, Мцхета, Сагурамі, художні колективи Грузії.

Півстоліття, як у нашому місті діє музей Давида Гурамішвілі. Наш музей - єдиний культурологічний заклад визначному грузинському діячеві, який розташований за межами Грузії. Кожного року Дні пам'яті поета збирають в Миргороді представників Посольства Грузії в Україні, членів грузинської діаспори, з якими миргородці підтримують тісні дружні стосунки. Прибула велика делегація з різних міст і на День народження музею. Участь в урочистих заходах до 50-річчя літературно-меморіального музею Давида Гурамішвілі взяв Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії в Україні Гела Думбадзе. Пан Посол  подякував миргородцям за збереження пам'яті про грузинського діяча, який знайшов спочинок в Україні та побажав миру і подальших міцних братерських стосунків між народами. Міський голова Сергій Соломаха  привітав колектив з ювілейною датою та всіх музейників з професійним святом, вручив Подяку директорці музеї Тетяні Діденко за самовіддану працю.

Сьогодні музей Давида Гурамішвілі, це не просто осередок культури нашого міста, це - острівець грузинського тепла і колориту, громадський простір, де збираються творчі особистості та несуть прекрасне в маси, запроваджуючи сучасні напрямки в роботі. Деякі з них музейники та їхні творчі друзі продемонстрували гостям. Запропонували перегляд відеофільму з відкриття музею.

Багато теплих слів пролунало на адресу працівників музею від друзів та меценатів. Завершилися урочистості покладанням квітів до пам'ятника та могили Давида Гурамішвілі.

А продовжилося святкування 50- річчя музею Давида Гурамішвілі фестивалем грузинської культури, що проходив на центральній площі міста.

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Графік проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків м. Миргорода на квітень 2024р.

     
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]