Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргороді стартували навчання з домедичної допомоги
2022-02-22

Уявіть, що ви стали свідком того, як на вулиці людина знепритомніла. Чи знаєте ви, як діяти? А вміння кожного з нас надати першу необхідну допомогу до прибуття «швидкої» може відіграти вирішальну роль у порятунку життя. Для того, щоб отримати відповідні навички та у випадку надзвичайної ситуації мати змогу допомогти собі чи своїм близьким, миргородцям пропонують пройти навчання першої домедичної допомоги. Навчання організували на базі КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги" (вулиця Гоголя,149) за участю інструкторів Миргородської станції швидкої допомоги.

Заступник головного лікаря з медичних питань Cтанції екстреної медичної допомоги №4 м. Миргорода  Михайло Богославець розповідає алгоритм надання першої допомоги: огляд місця події, огляд потерпілого, правила виклику «швидкої допомоги», першу допомогу. Показує, що таке відновне положення та як робити серцево-легеневу реанімацію. Демонструє, як діяти, коли людина задихається, та що робити при кровотечі, опіках, обмороженні, травмах та невідкладних станах.

Наводить статистику, що допомога, надана протягом перших 4 хвилин, збільшує шанси на порятунок на 30%. Професійно таку допомогу надають, звичайно ж, медики, але не завжди швидка допомога може прибути вчасно на місце події. Коли людина перестає дихати, у неї зупиняється серце і кровообіг – до мозку надходить недостатньо кисню. Чим раніше людина отримає допомогу, тим більше у неї шансів вижити. Незворотні зміни починаються уже через 4 – 5 хвилин. Медики швидкої не в змозі прибути у такі короткі терміни, а тому важливо, аби той хто опинився поруч, почав надавати допомогу негайно.

"Важливо розуміти, що домедичну допомогу потрібно відпрацьовувати на практиці – на манекенах, на обладнанні. Бо якщо тільки розглядати її в теорії, це приблизно те саме, що в теорії вчитись їздити на велосипеді, на автомобілі,"  – зазначає Михайло Богославець.

Бути в безпеці та водночас вміти реагувати на непередбачувані ситуації — це важливі навички для кожного. Тому спільно з фахівцями Миргородської станції швидкої допомоги відділом охорони здоров'я Миргородської міської ради організовано навчання для працівників підприємств, установ та організацій. У відділі зазначають, що базові навики надання першої долікарської допомоги зможуть отримати всі охочі. Надалі такі навчання планують проводити для різних категорій миргородців по мірі формування груп. Для  працівників закладів освіти  буде організовано виїзні навчання.

Телефон для довідок: 5-25-05.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]