Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргороді презентували кращі практики роботи з переселенцями
2016-10-12

11 жовтня 2016 року в приміщенні Миргородського краєзнавчого музею відбулася тренінгова зустріч з презентацією кращих практик роботи з внутрішньо переміщеними особами в Полтавській області, впроваджених у 2015 – 2016 роках. До участі у тренінгу, що організувала Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» запросили ініціативні групи, волонтерські та громадські організації, що безпосередньо були створені внутрішньо переміщеними особами, працюють з ними  та сприяють діалогу в місцевій громаді. Організаційну підтримку заходу надав «Єдиний центр допомоги ВПО в м. Миргород».

«Навчання мають допомогти учасникам отримати корисну інформацію щодо нормативно-правового регулювання захисту прав ВПО, приклади адвокаційних кампаній на місцевому рівні, опрацювати спільні шляхи взаємодії з владою в сфері адаптації міського простору до потреб внутрішньо переміщених осіб», - говорить керівник проекту Олександр Чепур.

Нажаль, знання ВПО в сфері прав і свобод людини характеризується такими ознаками, як неоднозначність, нігілізм, суперечливість. Вони частіше декларують права ніж практично реалізують. Більшість ВПО мають уявлення про власні права, проте їхні знання здебільшого неповні та несистематизовані, вони мають абстрактний характер, що пов'язано в першу чергу з браком соціального досвіду як у минулому так і ускладнилися проблемами адаптації в даний час.

Тому, у якості експертів у проведенні заходу виступили досвідчені фасилітатори: психолог проекту Юлія Пода, яка створила довірливу атмосферу серед учасників, використовуючи інтерактивні методи і вправи. Тренер – експерт  з адвокації Олександр Чепур ініціював обговорення теми з основ адвокації для ВПО, а громадська активістка, переселенка Наталія Панкова, яка мешкає зараз у Гадячі поділилася власним досвідом участі у адвокаційних кампаніях на місцевому рівні. Під час тренінгу учасники мали змогу ознайомитись з мобільною виставкою історій успіху, на якій були представлені розповіді переселенців щодо їх адаптації та інтеграції в місцеві громади.

«Активна участь у громадському житті дала мені знання, навички та натхнення зайнятися пошуком можливості працювати над забезпеченням переселенців гуманітарною допомогою. Згодом стала займатися і іншими проблемами переселенців, що проживають в Гадяцькому районі. Багато перемішених осіб стикаються з такими серйозними проблемами, які поодинці вирішити дуже важко», - говорить Наталія Панкова.

Захід проходив у рамках проекту «Адвокація та підвищення спроможності мережі ініціативних груп переміщених осіб в Полтавській області», що підтримується Фондом сприяння демократії Посольства США в Україні. А у подальших планах організаторів навчання, тренінги та семінари з адвокації, інституційного розвитку, прав людини, активна інформаційно-мотиваційна кампанія та поширені кращі практики проекту серед представників громадських організацій, ініціативних груп ВПО та інших суб’єктів, що надають допомогу переміщеним особам.

Довідково: адвокація - це процес, спрямований на зміну політики, законів і практик, які використовуються впливовими людьми, групами або установами та просування прав і інтересів певних осіб або груп.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Графік проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків м. Миргорода на квітень 2024р.

     
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]