Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргороді популяризують молодіжне волонтерство
2019-04-01

Згідно з результатами опитування Міністерства молоді та спорту у 2018 році, лише 5,3% молоді віком від 14 до 35 років займались волонтерством протягом минулого року. Окрім цього 24,4% опитаних зазначили, що готові брати активну участь у процесі розбудови та розвитку своєї громади, однак їх зупиняє брак можливостей і впевненості в своїх силах.

Саме тому важливо реалізовувати проекти, спрямовані на залучення молоді до активного суспільного життя, участі в розвитку місцевої громади, створювати можливості для популяризації волонтерства та сприяти молодіжному лідерству.

Один з таких проектів – "Майстерня волонтерів", став переможцем міської програми "Місто активних громадян" та реалізовується Миргородською міською молодіжною громадською організацією "За нами майбутнє" спільно з відділом молоді і спорту.

28 та 29 березня відбулися перші навчальні дні, учасниками яких стали 25 школярів та студентів міста, котрі попередньо зареєструвалися та пройшли конкурсний відбір.

Впродовж першого навчального дня учасники проекту розбирали поняття «волонтер» та його цінності, обговорювали основну мету та завдання волонтерства, вчилися комунікації та основам командної роботи. Запрошеним спікером цього дня був волонтер Корпусу Миру США в Україні Остін Доуел, котрий розповів слухачам про власний досвід волонтерства у шкільні та студентські роки, порівняв досвід США та України в цій сфері та охоче відповів на питання присутніх.

Наступного дня до "Майстерні волонтерів" завітала директорка "Обласного молодіжного центру" (м. Полтава) Світлана Громцева. Разом з тренеркою учасники освоювали навички планування та написання проектів, обговорювали перспективи відкриття в місті молодіжного центру та напрацьовували  навички командної роботи.

Тренінгові дні складалися з міні-лекцій, бесід, вправ та ігор, які, за словами учасників, були для них корисними і цікавими, а головне, надзвичайно їх зблизили й перетворили на дружну команду.

Організатори переконані, що здобуті знання та навички допоможуть  креативній та небайдужій молоді Миргорода  стати гарними волонтерами, лідерами, котрі з часом приноситимуть користь своїй громаді. Проект тільки набирає обертів, адже попереду ще два навчальні дні, залучення учасників "Майстерні волонтерів" до міських проектів, акцій та заходів, а також відзначення найактивніших волонтерів року.

Організатори вдячні за підтримку в реалізації проекту центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, ТДВ "Миргородський хлібозавод", МП “Контакт” та Миргородському краєзнавчому музею.


  За новинами проекту слідкуйте на офіційній сторінці МММГО "За нами майбутнє" в Instagram: https://www.instagram.com/za_nami_maybutne_myrhorod/ та на офіційному сайті Миргородської міської ради.

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Графік проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків м. Миргорода на квітень 2024р.

     
     
Графік проведення "гарячих" телефонних ліній у квітні

Графік проведення "гарячих" телефонних ліній за участю заступника міського голови – начальника управління комунальних ресурсів та керуючої справами виконавчого комітету на квітень 2024 року

     
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]