Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргороді обговорили стратегії створення ОТГ
2020-02-12

Під головуванням очільника Миргорода, голови Полтавського регіонального відділення Асоціації міст України Сергія Соломахи  відбулися загальні збори Полтавського регіонального відділення Асоціації міст України. Ключове питання поряду денного - врахування позиції членів АМУ під час схвалення Кабінетом Міністром України Перспективного плану формування територій Полтавської області.

Виконавчий директор Полтавського РВ АМУ Галина Безносик наголосила, що завершення реформи децентралізація сьогодні – чи не головна тема в країні. Протягом минулого тижня в Полтавській обласній адміністрації відбулися засідання дорадчої комісії щодо розгляду проблемних питань під час формування громад Полтавщини. Для нас також важливо врахувати позиції членів АМУ під час схвалення Кабінетом Міністром України Перспективного плану. Сьогоднішня зустріч, перш за все, направлена на вирішення проблемних, спірних питань.

Консультант з правових питань проєкту #ПУЛЬС Полтавського РВ АМУ Олександр Полупан, озвучив перспективний План Полтавської області, висловив пропозиції, які лунали від членів дорадчої комісії щодо конфігурації  нових та укрупнення існуючих ОТГ. У ході засідання було широко обговорено проблемні питання розподілу громад, визначення їх центрів, зокрема, у Лубенському, Кременчуцькому, Лохвицькому та інших районах. Нині розроблений перспективний план Полтавської області має "білі плями". Тому на засіданні протокольно зафіксували пропозиції членів ПРВ АМУ  щодо  перспективного плану, який буде передано в Мінрегіон.

Ще на засіданні було підтримано звернення до Уряду та Офісу Президента щодо скасування розділення тарифу на газ на дві платіжки. Це питання до порядку денного вніс секретар Полтавської міської ради - виконувач обов'язків міського голови Олександр Шамота.

Підбиваючи підсумки зборів, Сергій Соломаха, голова Полтавського регіонального відділення Асоціації міст України, Миргородський міський голова сказав:

– Основна мета зборів – виробити єдину позицію щодо територіального розподілу згідно Перспективного плану, була досягнута. По більшості районів була єдина позиція, по тих районах, де погляди членів Асоціації не збігалися, були враховані всі думки, які будуть донесені до керівництва АМУ.

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]