Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Тиждень права у міській бібліотеці для дітей
2016-11-25

На сьогодні, захистити конкретну дитину можна тільки у співпраці служб у справах дітей, органів освіти, охорони здоров’я, соціальної політики, правоохоронних органів. У малечі не повинно бути нещасливого дитинства, і за це маємо відповідати ми, дорослі, тому турбота про дітей, захист їхніх прав повинен стати одним з найголовніших наших обов’язків.

Базовим міжнародним документом, що визначає основні права та свободи дитини, є Конвенція ООН про права дитини. Конвенція ООН про права дитини – це угода між країнами. В ній записано, як уряд кожної країни має дбати про дітей. Конвенція була прийнята та відкрита для підписання та приєднання резолюцією 44/25 Генеральної Асамблеї ООН від 20 листопада 1989 року. Цей особливий документ було ратифіковано 191 країною світу.

Конвенція ООН про права дитини набула чинності в Україні з 27 вересня 1991 року і з цього часу є частиною національного законодавства.

В рамках правового виховання дітей, в міській бібліотеці для дітей                 24 листопада, пройшла зустріч з представником Центру соціальних служб дітей, сім’ї та молоді В.В. Максимовою, на яку були запрошені учні 5 класу. гімназії  ім. Т.Г.Шевченка.

Бібліограф Н.Макуха нагадала дітям про права дітей, та в ігровій формі разом з ними виростили «квітку прав», а діти розповідали  про свої обов’язки. Максимова В.В. розповіла про існування служби для захисту дітей  та її користь. В ході зустрічі порушувалися такі питання, як «Якими правами наділена дитина у сім’ї», «Приниження гідності дитини», «Порушення прав дитини».

Бібліотека в подальшій роботі буде продовжувати співпрацю з різними соціальними службами міста та проводити роботу по правовому вихованню маленьких читачів.

 

                                         Ніна Макуха,

бібліограф міської бібліотеки для дітей

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]